Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Attityd reflekterade ledarskap när England besegrade Montenegro

Visst var det lite roligt på sitt sätt när Roy Hodgson sitter på en presskonferens innan kvällens match mot Montenegro och yttrar att ord som rädsla, ångest eller oro inte har yttrats av någon den här veckan med koppling till det engelska landslaget.

Men om vi bortser från det komiska i att omintetgöra sig själv så övertydligt så satte så klart Roy Hodgson fingret på något som är väldigt viktigt för England, nämligen lagets och spelarnas optimism och självförtroende. För att England ska besegra först Montenegro och sedan Polen så måste de tro på uppgiften och sin egen förmåga.

Viktigast i det avseendet var och är dock att Roy Hodgson själv visar mod inför uppgiften, och inte faller till föga för försiktighet. Något som drabbat England så många gånger förr. Attityden på planen reflekterar utan tvekan ledarskapet vid sidan av planen.

Och den här gången slutade det i vinst med 4-1.

Att låta Andros Townsend debutera i den här matchen var modigt i det avseendet. Inte för att Townsend inte förtjänar chansen, men för att många förbundskaptener, inte minst engelska, hade valt att i en sådan här match satsa på ett beprövat kort.

Något som belönades med en prestation väl i par med matchens spelare, och det som visade sig vara det helt avgörande målet.

:::

Mest glädjande med Englands match ikväll var hur laget spelade med både god intensitet och högt självförtroende. Det fanns egentligen bara ett lag på planen, och så övertygande har vi sällan sett England spela.

Till och med efter att Montenegro reducerat till 2-1, med 20 minuter kvar av matchen, så skapades aldrig någon riktig oro. Och bara några minuter därefter så gör även Andros Townsend sitt mål och Englands tredje. I de flesta tidigare lägen så hade oron i det läget lamslagit det engelska spelet.

Det var förvisso välförtjänt men ändå lyckosamt att England fick utdelning så snabbt i inledningen av andra halvlek. England dominerade förvisso matchbilden också i första halvlek, men lyckades då aldrig bryta ned den montenegrinska muren.

Lite av det som är Englands stora svaghet blottades också då. En något för stelbent och fantasilös offensiv, som hela tiden blir något för lätt för motståndet att läsa och försvara sig mot.

:::

Men när kunnandet och kompetensen i någon mening saknas så kan detta ofta i stor utsträckning kompenseras för med vilja och mod. Motivation, det vill säga inställning, anses också ofta slå klass.

Viktigt nu att England visar upp samma inställning också i nästa match mot Polen. Vinst där är minst lika nödvändigt det, eftersom Ukraina vann ikväll och garanterat kommer att vinna mot San Marino i den sista omgången. Allt annat än vinst för England och Ukraina går förbi dem.

Dags att avsluta jobbet.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-11 kl 22:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons