Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viktigt att kontrollera borta och dominera hemma i Europa

Peter Hyllman

Tung förlust för Arsenal igår kväll hemma mot Dortmund, både sett till resultatet i sig så klart, att förlora genom ett sent mål är aldrig roligt, men också rent gruppstrategiskt.

Det har som väntat blivit tre klubbar som gör upp om det. Arsenal, Dortmund och Napoli. Marseille har samtidigt blivit gruppens strykpojkar. Men med tre omgångar spelade befinner sig nu samtliga dessa tre klubbar på sex inspelade poäng var.

Den fundamentala skillnaden är dock att Arsenal har två bortamatcher kvar, båda dessutom mot Dortmund och Napoli. Det är inte en situation att precis avundas.

Lite småtypiskt är det allt för Arsenal. Det har länge gått trögt för dem i Premier League men de har ändå alltid tagit sig vidare i Champions League. Nu går det som på räls i Premier League, men då börjar det istället krångla i Champions League.

Annons

Läget för Arsenal är naturligtvis inte hopplöst, bara komplicerat.

:::

Vad man så klart inför kvällen kan undra är om Man Utd möjligen befinner sig i det omvända läget, eller kanske snarare i en exakt likadan situation.

För dem går det å ena sidan närmast ofattbart trögt i Premier League, men i Champions League så här långt har de ändå rasslat fram goda eller åtminstone fullt acceptabla resultat.

Nu vankas det ett dubbelmöte med Real Sociedad, som de allra flesta bedömare varnade för inför gruppspelet men som hittills har kammat noll i poäng under de första två matcherna. En lurig uppgift, inte minst eftersom Sociedad är piskade att plocka poäng.

Spanskt motstånd har ofta ställt till problem för Man Utd, inte minst kanske i Spanien. Kvällens match går på Old Trafford, men inte heller det verkar ha skänkt Man Utd någon större trygghet den här säsongen.

Annons

Och ungefär samtidigt som kvällens match så riktar även Alex Fergusons nyss utkomna självbiografi ytterligare frågor och kontroverser mot Old Trafford, även om det mesta av innehållet fokuseras på det förflutna.

Ändå så gör det så klart skuggan som vilar över David Moyes tämligen mer påtaglig än vad den redan annars var.

:::

Man City hade så klart en fruktansvärd upplevelse förra omgången, med en blytung förlust på hemmaplan mot Bayern München.

Ikväll åker de till Moskva och måste då visa sig kapabla att komma tillbaka från en tung förlust även i det europeiska cupspelet. Man City och CSKA Moskva ligger båda på samma poäng och dubbelmötet dem emellan kommer att avgöra mycket av hur den här gruppen slutar.

:::

Contain away, dominate at home.

En vanligt framhållen och ofta framgångsrik europeisk cupstrategi som de engelska klubbarna den här säsongen har ett vanskligt förhållande till. Chelsea har ju fullständigt inverterat den så här långt. Arsenal fallerade i den igår kväll. Man Utd kan sägas ha fullföljt den hittills.

Annons

Nyckeln till framgång dock för båda Manchesterklubbarna i sina respektive dubbelmöten. Om de lyckas med denna strategi så har de i praktiken lagt grunden för gruppavancemang och slutspel.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-23 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto