Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hårda kvartsfinaler i Ligacupen

Peter Hyllman

Det blev dramatiskt värre på White Hart Lane igår kväll. Hull visade redan i helgen att de kan ställa till problem för Tottenham, och den här gången blev det ett par resor värre. Hull ledde långt in i förlängningen och till sist gick det hela till straffar där Tottenham till sist vann med 8-7.

Inte minst anmärkningsvärt med det är att det var den första straffläggningen på 20 år som Tottenham faktiskt vinner.

Med de resultaten färdiga så står det klart att fyra av sex topplag i Premier League befinner sig i Ligacupens kvartsfinaler. Dessutom har Southampton goda chanser att också ta sig dit. Arsenal och Liverpool har båda fått respass ur Ligacupen, men båda klubbarna förlorade också mot andra engelska toppklubbar.

Det må så vara med andra ord att Ligacupen inte är högst prioriterad för dessa klubbar. De är trots detta väldigt svåra att slå ut i ett cupspel. Nu lottades förvisso kvartsfinalerna i Ligacupen igår kväll, och man kan konstatera att det blev inga kompislottningar i något avseende.

Annons

:::

Leicester vs Man City

En enda ynka klubb utanför Premier League finns kvar i Ligacupen och det råkar vara just Leicester. I det avseendet kan man kanske tycka att Man City drog en vinstlott igår kväll, men Leicester är inte någon lätt nöt att knäcka. Allra helst inte på hemmaplan.

Leicester ligger tvåa i The Championship. De är alltså ett topplag i den divisionen och det är en klubb med goda chanser att kunna spela i Premier League nästa säsong. Den här veckans vinst hemma mot Fulham imponerade i det att det inte bara var en match i vilken det blåste medvind för Leicester, de höll ändå jämna steg och mer därtill.

Man City är naturligtvis favoriter, till stor del tack vare sin väldigt breda och högkvalitativa spelartrupp. Men räkna med att Leicester kommer att bjuda på tufft motstånd på hemmaplan.

Annons

Stoke vs Man Utd

Stoke har övertygat på sistone. Bortavinsten nu i veckan mot Birmingham var inte bara bra utan därtill övertygande. Det resultatet följde på en prestation borta mot just Man Utd som var värd betydligt mer än den 2-3-förlust som trots det blev fallet.

Mark Hughes har börjat få Stokes spel att stämma så smått. Erik Pieters på vänsterbacken börjar skörda framgångar och Charlie Adam hittar ofta rätt på centralt mittfält. Offensivt har Marko Arnautovic blivit till en stor tillgång för Stoke och gett laget en ny dimension i sitt anfallsspel.

Man Utd imponerade i sin seger mot Norwich och ger inga indikationer på att ta alltför lätt på Ligacupen. Att lottas mot Stoke på bortaplan är dock ingen lätt uppgift, och här kommer David Moyes att få bekänna färg.

Sunderland / Southampton vs Chelsea

Annons

En match återstår av den fjärde omgången, nämligen den mellan Sunderland och Southampton på Stadium of Light. Belöningen för den klubb som vinner den drabbningen är ett hemmamöte mot Chelsea. Tufft värre alltså för både Sunderland och Southampton.

Chelsea bör dock inte vara helt nöjda med den lottningen. Efter segern i derbyt mot Newcastle så andas Sunderland morgonluft igen under nye managern Gus Poyet. Att möta ett hemmalag med självförtroende är aldrig någon lätt uppgift inom engelsk fotboll. Southampton å andra sidan är ett lag som för tillfället befinner sig i en formidabel form.

Det kan låta lite fånigt men i vissa avseenden kan en sådan här bortamatch faktiskt visa sig svårare än att möta till exempel Arsenal eller en annan toppklubb. Till sådana matcher är spelarna oftast naturligt motiverade, vilket de inte alltid är när motståndet är inte fullt så illustert.

Annons

Tottenham vs West Ham

Chans till revansch för Tottenham. Av topplagen är det till synes Tottenham som får den bekvämaste lottningen, under förutsättning att man anser hemmaplan vara den stora fördelen.

Det visade emellertid West Ham i Premier League nyligen mot just Tottenham att det behöver det inte vara. West Ham utmanövrerade då Tottenham fullständigt och vann med väldigt stora siffror.

Blixten slår dock väldigt sällan ned två gånger och vad man nu allra minst kan säga är att Tottenham rimligtvis är förvarnade. Alla klubbar kan gå på en mina en gång, men de riktigt bra klubbarna går sällan på exakt samma mina två gånger.

:::

Det må muttras om Ligacupen. Men oddsen är trots allt rätt goda för att vi får Man City, Man Utd, Chelsea och Tottenham i semifinal. Endast Premier Leagues topplag med andra ord, med en teoretiskt möjlighet att ena semifinalen blir ett Manchesterderby och den andra semifinalen ett Londonderby.

Annons

Om så blir fallet så tror jag att väldigt få kommer att bry sig om att det ”bara” är Ligacupen. Det vore onekligen en riktigt häftig sideshow till den löpande ligasäsongen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-31 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto