Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Manchester laddar för en viktig europeisk cupkväll

Man Utds säsong så här långt har varit allt annat än övertygande. Resultaten har inte gått lagets väg men vad som kanske oroat mer är att inte heller spelet har gett några särskilt positiva indikationer. Det är egentligen först de senaste veckorna som detta har sett ut att vara på väg att förändras.

ANNONS

Vad som däremot är lite speciellt med Man Utds säsong så här långt är att laget vänt lite upp och ned på förväntningarna inför säsongen. Med David Moyes som ny manager var det många som först och främst menade att han saknade erfarenhet av europeiskt cupspel och att lagets prestationer i Champions League således skulle bli lidande.

Hittills har dock det motsatta varit fallet. Man Utd har uppnått goda resultat i Champions League men haltat betänkligt i ligaspelet. Problemet har inte varit den europeiska taktiken utan snarare vad som tidigare varit lagets främsta kännetecken, kontinuiteten i ligaspelet och förmågan att skrapa fram resultat.

:::

Resultat är emellertid vad Man Utd har lyckats producera i Champions League, och som en följd leder laget sin grupp med sju poäng efter tre spelade omgångar.

ANNONS

Hemmavinsten mot Bayer Leverkusen var övertygande men hade sina skakiga ögonblick. Oavgjort borta mot Shakhtar Donetsk är ett bra resultat även om spelet i sig var långt ifrån några mästartakter. Hemma mot Real Sociedad var Man Utd det klart bättre laget, men samma motstånd på Anoeta är självklart en helt annan uppgift.

Trots gruppledning är detta dock en viktig match för Man Utd. Dubbelmötet som ligger precis i mitten av gruppspelet har en tendens att forma utgångsläget inför de två avgörande omgångarna, och så är även fallet här. Mycket beror så klart också på vad som sker i Ukraina ikväll mellan Shakhtar och Leverkusen.

Vinst ikväll och det ska otroligt mycket till för att Man Utd inte ska kvalificera sig för slutspel, oavsett resultat i Donetsk. Oavgjort eller förlust och det blir lite av ett strategiskt schackspel vilket resultat Man Utd i så fall önskar sig i Donetsk, om de bara vill känna sig safe med gruppavancemang (vinst för Leverkusen) eller om de siktar på gruppvinst (oavgjort eller Shakhtarvinst).

ANNONS

Hur som helst så är det ju inte något riktigt skönt läge, att gå in till nästa omgång borta mot Bayer Leverkusen och veta att de inte får förlora för att inte riskera en ren ödesmatch i sista omgången mot Shakhtar, i vilken de måste vinna för att över huvud taget ta sig vidare.

Så en vinst ikväll vore ju önskvärt för Man Utd på många sätt och vis.

:::

Samtidigt som Man Utd svettas lite över de mer gruppstrategiska aspekterna så är förutsättningarna för Man City å andra sidan otroligt enkla. Vinst ikväll hemma mot CSKA Moskva och Man City gör vad man aldrig har gjort förut, tar sig till slutspel i Champions League.

Man Citys manager Manuel Pellegrini talar om ett eventuellt avancemang som en ”great achievement”. Det är det naturligtvis inte. Det är snarare det absolut minsta man kan begära av en klubb med Man Citys resurser och förutsättningar. En milstolpe i Man Citys historia är det helt säkert, men ingen enorm bedrift.

ANNONS

Pellegrini talar naturligtvis lite i egen sak. Att vara manager på den här nivån är till vissa delar politik. Det handlar om att lyfta fram sina förtjänster. Och om Manuel Pellegrini på sitt första försök lyckas med vad Roberto Mancini misslyckades med två gånger så försätter Pellegrini självklart inte möjligheten att framhäva detta.

Fullt förståeligt givet att en managers ställning och anställningstrygghet är så skör. De får ofta omotiverat mycket skit när laget presterar dåligt, då är det kanske bara rätt att de också tar lite mer cred än befogat när laget å andra sidan presterar bra.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-11-05 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto