Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En Musse Pigg-blogg om Premier League

José Mourinho är ju en man vorden att hamna i konflikt med människor i sin närmaste omgivning. Det ligger i hans natur. Kanske var det mer extremt förut men trots att han inför sin återkomst till England, Premier League och Chelsea menade att han hade lugnat ned sig med åren så har han fortfarande en rätt kort stubin och en förmåga till kontrovers.

Den senaste skärmytslingen var lustigt nog med en svensk mittback, kanske som en föraning om andra portugisk-svenska konflikter under den kommande veckan. Det man kan säga är så klart att det var ett lustigt gräl eftersom Mourinho alltså kallade Jonas Olsson för en Musse Pigg-spelare. Vilket kanske blir desto lustigare eftersom han kan ha rätt.

Men låt oss inte gräva djupare i det. Låt oss istället ta fasta på den koppling mellan Premier League och Walt Disney som José mer eller mindre medvetet men oavsett vilket fullständigt genialt lyft fram i ljuset. Vilka andra kända karaktärer från Walt Disneys tecknade värld hittar vi egentligen i Premier League?

:::

Kalle Anka. Den ständigt otursförföljde och lätt koleriske ankan är en av Walt Disneys absoluta favoritkaraktärer. Inom den engelska fotbollen är det kanske närmast Joey Barton som är den närmaste motsvarigheten, ständigt aktuell för olika klubbar och ständigt drabbad av mer eller mindre självpåkallade olyckor på och utanför fotbollsplanen. Har sitt eget humör som sin värste fiende och lyckas alltför ofta sätta krokben för sig själv i sin fotbollskarriär.

Janne Långben. Den stora frågan med Janne Långben är vad han egentligen är för slags djur. De flesta gissar på hund, men det gör det å andra sidan lite märkligt att han så ofta är ute och går med Pluto. Liknande funderingar kanske finns om Peter Crouch, vad är han egentligen för typ av spelare? Att han är så lång och smal gör ju att de flesta ser honom som en naturlig huvudspelare, men tvärtom så är han i själva verket kanske bättre med fötterna. I alla fall är inte huvudspelet någon av hans mer framträdande styrkor.

Björnligan. Ankeborgs alldeles egna brutala sällar som tänker ut än den ena och än den andra mer eller mindre långsökta kuppen för att komma åt framför allt Joakim von Ankas pengabinge. Lyckas dock aldrig i sina uppsåt. Om vi håller oss inom den här bloggens interna logik så är pengabingen i det här fallet Asien och marknaden där, och där jobbar Arsenal, Tottenham och Liverpool frenetiskt för att ta marknadsandelar från framför allt Man Utd.

Knatte, Fnatte och Tjatte. Gänget som alltid grejar biffen. De tre oerhört fyndiga smågrabbarna vars intuitiva förståelse för varandra gör dem till ett oerhört samspelat team. Det närmaste jag tycker man kommer i Premier League till detta är, i deras bästa stunder, Man Citys offensiva uppställning med David Silva, Samir Nasri och Sergio Agüero, en trio spelare som är otroligt svåra att kontrollera när de fungerar som en kollektiv enhet.

Joakim von Anka. Rik som ett troll men mer intresserad av att bada i sina egna pengar än att låta dem komma till någon nytta. Kanske är det inte minst denna motsättning som fått horder av Man Utds fans att vilja ge Malcolm Glazer en enkelbiljett tillbaka till Florida. Kritiken mot Glazers verkar, när man skrapar på ytan, huvudsakligen gå ut på att de inte lägger in egna pengar på spelarköp på samma sätt som exempelvis Chelseas och Man Citys ägare.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-11-15 kl 11:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons