Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hörnan: Oro på Old Trafford

ANNONS

:::

Tecken till oro på Old Trafford

Det skulle alltid bli svårt att ersätta Alex Ferguson. Vem som än tog sig an uppgiften. Det var en självklarhet. Men det går heller inte att komma ifrån att David Moyes har större problem med resultaten än vad uppgiften trots allt motiverar.

Det finns alltid en diskussion om kort sikt vs lång sikt inom fotbollen. Hur viktigt är det att åtgärda kortsiktiga problem jämfört med att visa tålamod på längre sikt i förhoppningen att något bättre ska växa fram?

David Moyes är inte en manager man tillsätter med något annat än ett långsiktigt perspektiv i åtanke. Om Man Utds styrelse tillsätter David Moyes bara för att ge honom sparken ett halvår senare så är misslyckandet lika mycket ett misslyckande för Man Utds styrelse.

Å andra sidan finns tecken åt det hållet. Resultaten i sig naturligtvis, ett Man Utd som går in i julperioden på nionde plats och som riskerar att missa Champions League stod inte i planeringen.

ANNONS

I normala fall när en manager börjar prata öppet om krav på att värva dyra så kallade världsspelare, som David Moyes gjort under veckan, så är det lätt att se detta som ett sätt att skjuta över skuld och ansvar på styrelse och klubbledning, ett tydligt tecken på att managern börjar ana skuggor i vassen.

För Man Utds supportrar börjar ett något obehagligt scenario växa fram.

David Moyes var Alex Fergusons handplockade efterträdare. Kanske var Alex Ferguson så mäktig att styrelsen inte kunde bortse från detta ens om de möjligen ville, och kanske är det så att denne efterträdares misslyckande är en nödvändighet för att klubben ska kunna gå vidare och framåt ut ur Fergusons enorma skugga.

:::

Omgångens vinnare: Crystal Palace, Everton.

Omgångens förlorare: Man Utd, Southampton.

Omgångens manager: Roberto Martinez. Everton har inte vunnit på Old Trafford sedan 1992. Everton vann under David Moyes inte en enda match på bortaplan mot någon av de stora klubbarna.

ANNONS

Omgångens mål: Fabian Delph, 3-2 vs Southampton

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-05 kl 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto