POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fem saker som är mindre sannolika än en Man Utd-seger

Jag tror självfallet det är fullt möjligt för Man Utd att göra mål mot Bayern ikväll på Allianz Arena. De lyckades på Old Trafford och visade även vid ett par tillfällen utöver målet att de med snabba löpningar och precisa passningar kunde ta sig förbi Bayerns backlinje.

Vad jag däremot tror är betydligt mindre möjligt är för Man Utds försvar att effektivt skydda sig mot Bayerns anfall. De visade förvisso på Old Trafford att de defensivt kan ge Bayern en match, men där fanns också ett element av att Bayern visste att 1-1 var ett för dem helt okej resultat att få med sig hem till München.

Matchbilden känns således rätt enkel. Man Utd kan nog mycket väl göra mål ikväll men Bayern kommer med all sannolikhet att göra fler mål. Allra helst som Man Utd faktiskt är tvingade att göra mål. Till sist blir det alltså nödvändigt för Man Utd att öppna sig.

Det är väl knappast någon högoddsare att Wayne Rooney spelar ikväll. Det är inte mycket Man Utd har kvar att spela om den här säsongen, så det finns inte så mycket att spara Rooney till. Situationen påminner ändå lite för mycket om Man Utds möte med Bayern i Champions League 2009-10 när Rooney spelade skadad i returen.

Apropå sannolikheter så är det så klart inte mycket som talar för att Man Utd ska kunna gå vidare mot Bayern. Det första mötet blev dock betydligt jämnare än vad de flesta föreställde sig, möjligen på grund av de stundtals orimliga förväntningar en del har på Bayern.

Men de som hoppas på en osannolik Man Utd-bragd ikväll kan kanske finna visst hopp i att det helt säkert finns i alla fall några saker som är att betrakta som mindre sannolika:

:::

(5) Arsene Wengers alternativa karriär som optiker. Med ett Arsenal i samma typ av problem som tidigare säsonger, och Wenger själv med ett utgående kontrakt till sommaren, så är det en del som undrar om Wenger blir kvar i Arsenal nästa säsong. Nyheten skulle så klart slå ned som en bomb om Wenger annonserade att han drog sig tillbaka från fotbollen och, efter ett halvt liv med ett ytterst begränsat synfält, slog sig ned som optiker i en liten fransk småstad.

(4) Sam Allardyce får jobb i Real Madrid. Allardyce har stått för en av de mer självupptagna och missriktade arbetsteorierna när han menade att om hans efternamn istället hade varit Allardicio så hade han varit manager för en storklubb som Barcelona eller Real Madrid. Befängt så klart. Allardyce må ha höga tankar om sig själv men är nog tvingad att acceptera att hans svartkonst tillämpas huvudsakligen i medelstora engelska klubbar.

(3) José Mourinho vinner Nobels fredspris. Fotbollsvåldet blir ett allt större samhällsproblem och frodas i det klimat av intolerant stammentalitet som skapas runt våra fotbollslag. Mourinho, tidigare demon på att blåsa luft i dylika känslor genom att skylla förluster på domare, motståndare, förbundspampar och allt möjligt, byter livsbana och antar en mer esoterisk och förlåtande hållning till sin omvärld. Under mottot ”peta bort bjälken i din motståndares öga innan du gnuggar grandet ur ditt eget” så förändrar Mourinho världen.

(2) Mark Hughes återkomst till Man City. Efter inledande framgångar under sin nya storhetstid så har Man City hamnat i en ond cirkel av underprestation, spelarmakt och endast sporadiska framgångar på planen. Klubben byter managers i samma takt som Brendan Rodgers säger något medvetet utstuderat och opportunistiskt som knyter an till Liverpools anrika historia, men får aldrig någon stabilitet. Till slut, efter makalösa framgångar i Ipswich och Brighton, så återvänder Hughes likt en Messias till den klubb och det lag han en gång byggde i sin avbild.

(1) Alex Ferguson gör comeback i Man Utd. En 75 år gammal Ferguson har till sist tröttnat på rödvin, hästkapplöpningar, oförskämda Harvardyngel och på att se sitt kära gamla Man Utd ramla allt närmare nedflyttningsstrecket. Han dammar av hårtorken, drar på sig tidtagaruret och tar tillbaka sitt gamla jobb samtidigt som han säger åt David Moyes att fixa teet. Eller nåja, det var kanske ändå inte så osannolikt…

:::

Om vi istället skulle lämna fotbollsvärlden så kan vi kanske hitta andra saker som även de är mindre sannolika än en Man Utd-seger ikväll. En sådan är följande:

Red Bull ger dig faktiskt vingar. Det cirkulerar en story, möjligen eller möjligen inte en skröna, om att en konsument i Österrike skulle ha stämt företaget Red Bull för falsk marknadsföring, i det att han köpt energidrycken i fråga och till sin bestörtning och principiella vrede ha upptäckt att några vingar fick han faktiskt inte av det. Vilket naturligtvis får personen som stämde McDonalds för att de serverade varmt kaffe att framstå som både balanserad och eftertänksam.

:::

Imponerande seger för Chelsea igår kväll, även om det satt väldigt långt inne.

Atmosfären kokade på Stamford Bridge även om spelet inte alltid levde upp till samma nivå. Men även om kvaliteten inte alla gånger var den högsta så var spänningen hela tiden högkalibrig. Man måste också beundra den målmedvetenhet med vilken Chelsea spelar, och det självförtroende som José Mourinho faktiskt har ingjutit i laget.

Mycket är naturligtvis tillfälligheter i Champions League, inte minst från semifinalerna och framåt. Men Chelsea kan spela med vetskapen att ingen motståndare går in mot dem och kan känna sig säkra.

:::

Om någon undrar varför mina bloggar ibland publiceras först runt nio eller tio-tiden på förmiddagen så har det så klart bara att göra med att jag gillar att rubba era rutiner lite, hålla er på tårna. Det har självklart inget att göra med att jag inte hinner eller orkar skriva bloggen på kvällen eller natten innan.

Så. Det. Så.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-04-09 kl 09:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå