POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues fem bästa spelare under 2013-14

Det här med att utse säsongens bästa spelare, managers och liknande är kanske något man kan anse ska vänta till dess att säsongen faktiskt är slut, om man faktiskt vill utvärdera något i sin helhet snarare än enbart till största delen. Hur en säsong faktiskt slutar kan ju onekligen också vara en del i motiveringen varför man anser vissa spelare bättre och andra sämre.

Samtidigt finns det en risk med att vänta till efter säsongen i det att alla dylika resonemang blir fullständigt utfallsstyrda. Uttryckt annorlunda, det enda som egentligen utvärderas i en sådan diskussion riskerar bli hur det faktiskt gick för en viss spelares lag, vägen dit blir mindre relevant i diskussionen trots att det kanske utgör den absoluta merparten utav säsongen.

Jag är en varm anhängare av uppfattningen att resan fram mot säsongens slut är minst lika intressant och säger väl så mycket om både ett lag och en spelare som säsongens faktiska utfall. Ett utfall kan dessutom bero på en mängd olika faktorer som var och en för sig egentligen har mycket lite både med enskilda lag och enskilda spelare att göra.

Dessutom är det ju ungefär vid den här tidpunkten som den här diskussionen ändå är aktuell, i och med att spelarorganisationen och fotbollsskribenterna ska till att utse sina olika spelare för säsongen. Dessa utmärkelser resulterar ju oundvikligen i diskussion, och är man inte intresserad av att köra samma diskussion om och om igen så gör man kanske bäst i att anpassa sitt egna tidsschema.

Självklart är det här en tidsbunden diskussion. Det här handlar enbart om vilka spelare som i min mening har varit bäst under den här säsongen. Mina fem bästa spelare i Premier League 2013-14 är i följande ordning:

:::

(5) Eden Hazard, Chelsea

Har kanske inte riktigt lyckats vara den där talismaniske spelaren vecka ut och vecka in för Chelsea, men visar ändå upp flertalet tillfällen av ren och skär briljans på fotbollsplanen. En tung anledning att Chelsea har lyckats hantera sina tämligen uppenbara anfallsproblem har varit just Hazards offensiva bidrag från sin offensiva mittfältsposition. Föga förvånande är det kanske också Hazards frånvaro i slutet som kan göra att Chelsea inte vinner ligan.

(4) Aaron Ramsey, Arsenal

En av den här säsongens stora utropstecken som jag ser det. Det pratades i början av säsongen väldigt mycket om Mesut Özil, men i själva verket var det Ramsey som var Arsenals bäste och mest betydelsefulle spelare, och som länge såg till att hålla Arsenal med i titelstriden. Vårkanten har varit kantad av problem med skador för Ramsey, och det är också under våren som Arsenal framför allt fått problem.

(3) Steven Gerrard, Liverpool

Har varit bra under mest hela säsongen, men har inte minst under vårsäsongen, när Liverpool hittills har vunnit smått sanslösa elva matcher i rad, varit fullständigt fenomenal. Har lyckats hitta fullständigt rätt i Liverpools nu mer offensiva lagbygge och utgör den perfekta länken mellan Liverpools defensiv och offensiv. Alla framgångsrika lag behöver erfarna spelare och ledare på planen, och den uppgiften uppfyller Gerrard till fullo.

(2) Adam Lallana, Southampton

I mina ögon den strålande stjärnan i ett Southampton som i övrigt har gjort en bra och stark men avstannande ligasäsong. Även när Southampton har varit mindre bra så har dock Lallana alltid varit en konstruktiv och kreativ kraft på lagets mittfält. Det är ingen tillfällighet att Lallana förmodligen har lyckats spela till sig en landslagsplats till sommarens VM, vilket får anses som mycket svårt att göra när man inte tillhör någon av Englands sex-sju största klubbar.

(1) Luis Suarez, Liverpool

Motiveringar är egentligen överflödiga för Suarez. Man kan tycka vad man vill om människan men som fotbollsspelare är han gudabenådad. Som spelare ligger han i mina ögon på samma stratosfäriskt höga nivå som Leo Messi och Cristiano Ronaldo, även om han ännu inte uppnått lika mycket som dessa. Hur som helst Premier Leagues klarast lysande fixstjärna just nu. Blir odödlig på Anfield om Liverpool vinner ligatiteln.

:::

Bubblare:

Yaya Touré, Man City
Daniel Sturridge, Liverpool
Christian Eriksen, Tottenham
Gary Cahill, Chelsea
Gareth Barry, Everton

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-04-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå