POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues mest värdefulla spelare under 2013-14

Arsenal: Aaron Ramsey. För mig ett uppenbart val sett till hur Arsenal presterade med honom på planen och sett till hur Arsenals säsong föll samman utan honom på planen. Har alla ingredienser att bli en de kommande årens stora spelare.

Aston Villa: Ron Vlaar. En av få ljuspunkter i en säsong som annars varit mest fylld av besvikelser. Har genomgående gjort allt från stabila till väldigt bra insatser i en av ligans mest utsatta och sämst skyddade backlinjer.

Cardiff: Steven Caulker. Det är svårt att hitta något att direkt glädja sig åt i Cardiff den här säsongen. I hård konkurrens med målvakten Dave Marshall ser jag ändå Caulker som väldigt nyttig och värdefull, bidrar både med bra defensiv och ett målhot framåt.

Chelsea: Eden Hazard. Har kompenserat väldigt väl för Chelseas anfallsproblem och ständigt bidragit både med kreativitet och målfarlighet från sin position på det offensiva mittfältet. Viktigt att Hazard kommer tillbaka inför Chelseas säsongsavslutning.

Crystal Palace: Mile Jedinak. Finns flera spelare i Palace som verkligen har gjort ett bra jobb. Jag skulle inte minst vilja höja målvakten Julian Speroni. Jedinak har dock varit genomgående väldigt bra och nyttig under hela säsongen, en mittfältsklippa i det fördolda.

:::

Everton: Gareth Barry. Måste rimligtvis betraktas som en av sommarens bästa värvningar, definitivt det bästa lånet. Har gett Everton ett stort lugn och auktoritet på det centrala mittfältet vilket gett utrymme för laget att växa på andra områden.

Fulham: Steve Sidwell. Mycket talar för att Fulham faktiskt har en god chans att krångla sig kvar i Premier League, trots att det verkligen inte har sett ut så under stora delar av säsongen. En bidragande orsak till det är Sidwell, som inte bara krigar bra på mittfältet utan också bidrar med flera viktiga mål.

Hull: Curtis Davies. Fullständigt enastående säsong i Hull för mittbacken, som den här säsongen verkar ha hittat den nivå som många trodde han var kapabel till i början av hans karriär. Gör ytterst sällan en dålig match.

Liverpool: Steven Gerrard. Jämnt skägg mellan Gerrard och Suarez. Kanske är det önsketänkande, men jag tror ändå inte att Liverpool hade vunnit Premier League utan Gerrard som drivkraft på planen. Det lugn men ändå vilja Gerrard utstrålar på planen är otroligt viktig för Liverpool.

Man City: Yaya Touré. Inte någon lätt säsong att plocka ut en spelare som sticker ut i Man City. David Silva har varit fenomenal på slutet, men sett över hela säsongen tycker jag ändå det är Touré som genomgående visat att han är en spelare av allra högsta kaliber.

:::

Man Utd: Wayne Rooney. Det finns många spelare i Man Utd man kan vara besviken på efter den här säsongen. Rooney är dock en av få som gjort sitt jobb med hedern i behåll. Har den här säsongen bevisat hur viktig han är för Man Utd.

Newcastle: Tim Krul. Få spelare har höjt sig under en miserabel säsong för Newcastle. Målvakten Krul har dock generellt gjort ett bra jobb och har vid flera tillfällen räddat laget från fullständig förnedring.

Norwich: Robert Snodgrass. Spelare som Leroy Fer och Nathan Redmond har briljerat stundtals, men Snodgrass har under hela säsongen varit en av Norwichs absolut mest produktiva och kreativa spelare. Farlig på fasta situationer och han skapar många chanser från sin kant.

Southampton: Adam Lallana. Southampton rivstartade säsongen och även om resultaten kanske har stannat av en aning så gör de tabellmässigt ändå en mycket bra säsong. Det stora skälet till detta är Lallana som växt fram som en av ligans främsta offensiva playmakers. En VM-plats är sannolik.

Stoke: Marko Arnautovic. Viasatstudion satt häromveckan och hurrade över att Stoke är det lag i Premier League som gjort lägst antal nickmål den här säsongen. Vilket jag har svårt att se som något positivt. Stoke har dock blivit mer kreativa och en viktig del i den utvecklingen är just Arnautovic, en lyckad värvning inför säsongen.

:::

Sunderland: Fabio Borini. Märklig säsong för Sunderland som fortfarande riskerar innebära att de spelar i The Championship nästa säsong. Lee Cattermole har varit överraskande bra centralt, men det är ändå på kanterna det sker för Sunderland. Borini har varit ett inspirerat lån från Liverpool.

Swansea: Wilfried Bony. Swansea är så klart ett av ligans gullelag. Men om det inte hade varit för Bony så skulle jag säga att Swansea hade löpt en genuin och påtaglig risk att åka ur den här säsongen. Oerhört tung i sitt anfallsspel och har gjort flertalet viktiga mål den här säsongen.

Tottenham: Christian Eriksen. Ett av få utropstecken i Tottenham den här säsongen. Har rent statistiskt producerat mycket bra i Tottenhamtröjan och har verkligen infriat de förhoppningar som under flera år har knutits till honom som en av Europas främsta talanger.

West Brom: Youssuf Mulumbu. Stabil och nyttig mittfältsspelare i West Brom, den spelare som har till huvudsaklig uppgift att knyta ihop lagets försvar med lagets anfall. West Brom har haft en svår säsong, och egentligen ingen spelare har nått några högre höjder.

West Ham: Kevin Nolan. Tidvis under säsongen fanns det skäl att tro att West Ham var så gott som dömda till The Championship. Men det finns spelare med karaktär i laget, och en av dessa spelare och därtill inte den med minst karaktär är Nolan. West Ham har ryckt upp sig och har svarat för en imponerande vårsäsong.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-04-25 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå