Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min engelska VM-drömelva

Peter Hyllman

Igår blev det ju så att jag publicerade min personliga VM-drömelva, baserad på mina egna minnen och erfarenheter efter att ha följt varenda VM sedan 1982 och framåt.

En framträdande egenskap med den drömelvan var så klart dess relativa avsaknad av engelska spelare. Gary Lineker är väl den spelare som jag tycker kommer närmast en sådan diskussion, han vann trots allt skytteligan 1986 och var därtill bra även 1990 när England gick till semifinal. Men i övrigt så speglar detta naturligtvis Englands impotens i de här sammanhangen.

Men nu är ju det här trots allt en Englandsblogg och bör väl kanske vara lite mer inriktad på England än övriga nationer, så då kan det ju finnas goda skäl att göra en alternativ VM-drömelva, det vill säga en drömelva baserad på engelska spelare som deltagit i de VM jag har kunnat följa.

Annons

Eftersom det är England så måste det så klart bli 4-4-2, något annat känns ju som kulturmord. I alla fall så kommer den här drömelvan helt säkert att kunna ses som rejält offensivt överbelastad, i alla fall skulle den ju vara ett taktiskt självmord i ett riktigt VM. Men den här typen av drömelvor har knappast med sådant att göra.

Min engelska VM-drömelva således:

:::

England World Cup X1

:::

Några bubblare:

David Seaman, Arsenal
Peter Beardsley – Newcastle och Liverpool
Frank Lampard, Chelsea
Chris Waddle – Tottenham och Marseille
Owen Hargreaves – Bayern München
Paul Gacoigne – Tottenham

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-06-08 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto