POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Englandsbloggens VM-tips

En av de intressanta frågorna så här i början av VM är så klart hur det kommer att gå, vilka som faktiskt kommer att vinna VM. Det kan ju vara en rolig övning att spekulera i olika utfall i gruppspelet och utifrån detta få fram olika scenarios för slutspelet.

Nu har jag så klart fuskat till det lite genom att vänta några dagar in på VM att göra detta VM-tips, eftersom jag ville gå genom grupperna först. Det ger mig så klart en liten fördel gentemot de som presenterade sina tips innan VM började, en fördel jag i och för sig inte tror är särskilt betydelsefull.

Jag har redan i de gruppvisa VM-bloggarna redogjort för min förmodade slutställning i varje grupp. Rent logiskt bör alltså åttondelsfinalerna följa dessa slutställningar. Men nu sitter jag alltså med en tredjedels facit på hand, den enda gruppen som inte har spelat sina första matcher är Grupp H, som spelar ikväll. Detta facit på hand förändrar så klart en del.

Nu blir i och för sig inte skillnaderna så stora. Det är mest i Grupp B och i Grupp som det finns skäl att ändra sig. Jag tror i Grupp B att Holland vinner gruppen och att Chile kommer tvåa. Och i Grupp C tror jag Colombia går segrande ur gruppen och att Elfenbenskusten kommer tvåa. Baserat efter den första gruppspelsomgången.

Det leder fram till följande åttondelsfinaler:

:::

ÅTTONDELSFINALER

Brasilien vs Chile. Nervig match för Brasilien som blir stressade av Chiles höga press. Brasiliens svårigheter att få med anfallarna i spelet håller i sig och laget är förhållandevis ineffektivt framåt. Chile har chansen men till slut så fäller det sydamerikanska lillebrorskomplexet avgörandet och Brasilien vinner med som mest två måls marginal.  – Brasilien

Colombia vs England. I en på förhand väldigt oviss match på Maracana så ställs Sydamerika mot England. Colombia skördar stora framgångar på kanterna där Juan Cuadrado gör livet enormt besvärligt för Leighton Baines. Englands fart i anfallet skär dock igenom Colombias försvar, som inte håller samma mått som Italiens. England vinner med 3-2.  – England

Frankrike vs Bosnien. Frankrike har gått igenom gruppspelet utan några större svårigheter på vägen. Bosnien återhämtade sig efter en hyfsat hedersam förlust mot Argentina. Bosnien ger Frankrike rejäl skrämselhicka i den här matchen innan deras orutin i sådana här turneringar avslöjar sig. Frankrike vinner med 2-1.  – Frankrike

Tyskland vs Ryssland. Fabio Capello fick se sig slaktad av tyskt motstånd i förra VM och proceduren upprepar sig detta VM. Det tyska lagmaskineriet bryter ned ryssarnas kampvilja och matchen är över någon gång runt halvtid. Tyskland enkelt vidare till kvartsfinal. – Tyskland

Holland vs Kroatien. Hollands perfekta start på turneringen följs upp av en enkel seger mot Australien och därefter en arbetsseger mot Chile. Kroatien lyckas inte i åttondelsfinalen stänga av Hollands anfallsvägar och får se sig själva upprullade gång om annan. Holland marscherar vidare.  – Holland

Italien vs Elfenbenskusten. Två av världens bästa centrala mittfältare ställs mot varandra i åttondelsfinalen. Italien har dock ett väsentligt bättre försvar och kreativa spelare på lagets samtliga positioner. Och framåt är Mario Balotelli i storform, en spelare som avgör matcher på egen hand. Italien vinner enkelt med 3-0.  – Italien

Argentina vs Schweiz. Ett Schweiz med sina största styrkor i offensiven kommer inte våga gå framåt tillräckligt mycket för att kunna dra nytta av detta. Argentina kommer få kämpa för att bryta ned det schweiziska försvaret, men till slut mäktar de inte med att hålla mot. Argentina vinner med två mål, 2-0 eller 3-1.  – Argentina

Belgien vs Portugal. Åttondelsfinalernas kanske mest ovissa match. Belgien kommer kontrollera stora delar av spelet, men de får det märkligt svårt att hitta vägar genom Portugals disciplinerade defensiv. Portugal hotar bara sporadiskt i offensiven, men när matchen börjar närma sig slutet så rinner Cristiano Ronaldo igenom. – Portugal

:::

KVARTSFINALER

Brasilien vs England. En spelmässigt ensidig men målmässigt jämn match. Det är Brasilien som kommer att föra spelet och Neymar ger engelsmännen skrämselhicka med jämna mellanrum. England å sin sida har svårt att hitta något flyt i sitt spel men hittar stora ytor på kanterna. Matchen slutar 2-2 och går till förlängning där Oscar avgör med några minuter kvar till straffar. – Brasilien

Frankrike vs Tyskland. En förvånansvärt jämn match som framför allt får karaktären av ett ställningskrig på mittfältet. Frankrike håller jämna steg med Tyskland i målchanser, men tyskarna visar upp en högre effektivitet och vinner med uddamålet.  – Tyskland

Holland vs Italien. Holland får det genomgående svårt att hitta vägar igenom ett välorganiserat holländskt försvarsspel, samtidigt som Italien gör ett bra jobb med att dominera bollinnehavet. Italien spelar samtidigt lite för avvaktande och har svårt att producera målchanser. Matchen avgörs med mindre än en kvart kvar efter en individuell prestation av Mario Balotelli.  – Italien

Argentina vs Portugal. Leo Messi mot Cristiano Ronaldo. Det som från början såg ut att bli en öppen match blir till en chansmässigt steril affär. Individuellt skickliga argentinska anfallare har svårt att hitta vägar igenom ett samlat portugisiskt försvar. Argentina leder länge med 1-0 innan Portugal kvitterar i slutet av matchen. Förlängningen spelas av och Argentina vinner till sist med 4-3 på straffar.  – Argentina

:::

SEMIFINALER

Brasilien vs Tyskland. En jättematch i Belo Horizonte. En nations förväntningar vilar på de brasilianska spelarnas axlar. Allt ser också bra ut från början när Brasilien genom Neymar stormar fram till en tvåmålsledning i halvlek. Men Brasilien blir för naiva i andra halvlek och tyskarna utnyttjar de öppningar som erbjuds. Matchen vänder dramatiskt och slutar 2-2, vilket blir 3-3 efter förlängning i en av VM-historiens bästa matcher. Tyskarna sätter alla sina straffar i straffläggningen innan Neymar bränner den avgörande. En nation gråter. – Tyskland

Italien vs Argentina. En repris på semifinalen från 1990 där Argentina förpassade hemmanationen ur turneringen på straffar. Här gör dock Italien processen kort med Argentina efter en mästerlig uppvisning av Pirlo som friställer medspelare mest hela tiden. Målen sprids mellan Marchisio, Immobile och Balotelli. Italien vinner med 3-0.  – Italien

:::

FINAL

Tyskland vs Italien. En europeisk final på Maracana. Tyskland dominerar matchbilden fullständigt inledningsvis utan att lyckas få hål på det italienska försvaret. Vad matchen lider så lyckas den italienska regissörsduon på mittfältet i form av Andrea Pirlo och Marco Verratti få alltmer kontroll över matchen. Under en sekvens om sex minuter mitt i andra halvlek så hemsöker det italienska spöket ännu en gång Tyskland i form av Balotelli, två kanonmål av den formstarke anfallare. Tyskland lyckas få in en reducering innan matchen är slut men det slutar där. Tyskland gråter ännu en gång och Italien badar i nationell eufori. – Italien

:::

VM-KOLLEN:

(1) Mäktig uppvisning av Tyskland, som dock brukar ha för vana att inleda så här starkt. Det är i senare skeden av turneringen som de brukar stöta på problem. Men en rejäl styrkedemonstration av tyskarna.

(2) Portugal har dock mycket att arbeta med. Cristiano Ronaldo såg vilsen ut på planen, förvisso svårt att vara något annat med flera måls underläge och en spelare mindre på planen. Pepes disciplinära problem är en fara för laget i den här turneringen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-06-17 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå