Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tottenham simmar lugnt så här långt under sommaren

Det har, på grund av VM kanske något i skymundan, ändå varit en hyfsad händelserik sommar. Arsenal har värvat Alexis Sanchez och ser ut att vara på mycket god väg att också göra klart med Mathieu Debuchy. Man City har värvat Bacary Sagna och har någon till på gång.

Man Utd har plockat in Luke Shaw och Ander Herrera samtidigt som Chelsea har gjort klart både med Cesc Fabregas och Diego Costa. Liverpool har köpt halva Southampton men samtidigt sålt Luis Suarez. Newcastle har visat att de vill vara med och leka och har värvat fyra spelare hittills. Till och med Everton har agerat genom att köpa Gareth Barry från Man City.

Men med Tottenham har det hittills inte hänt det minsta lilla. Fullständig stiltje verkar råda.

Inte nödvändigtvis jättekonstigt kan tyckas. Mauricio Pochettino är ju ny manager i klubben och det behövdes så klart ordnas först. Samtidigt så har ju exempelvis Man Utd inte vilat på hanen trots att även de har behövt tillsätta en ny manager. Och till skillnad från Louis van Gaal så har ju inte Pochettino haft något VM-uppdrag.

Den mest positiva nyheten som så här långt har kommit från Tottenham är att de har fått bygglov för en ny arena, som ska stå klar till säsongen 2016-17 och som beräknas ta in cirka 58,000 åskådare, närmare 20,000 fler än vad White Hart Lane tar in i nuläget. Viktiga nyheter för Tottenham naturligtvis som därmed ges en möjlighet att rejält öka sin intäktsbas.

Med Tottenham finns heller inte de farhågor som finns runt exempelvis West Ham att en större arena ska leda till tomma platser. Tottenham säger sig ha runt 30,000 supportrar på en kölista.

Framtiden ser med andra ord tämligen ljus ut för Tottenham. Men här och nu behöver Tottenham snarare börja planera för nutiden. Inte heller de hade någon över hövan lyckad säsong förra säsongen, så där finns mycket att arbeta med. Tottenham vill självklart slå sig in bland de fyra bästa, men riskerar att hamna på efterkälken i den kampen.

Å andra sidan är kanske inte Tottenhams första problem att de saknar spelare. Många nya spelare har tvärtom kommit till klubben de senaste åren, och Pochettinos fokus ligger kanske snarare i hur dessa ska sammanfogas till en fungerande helhet.

:::

£750m för 10 år. Ett tubthumpande nytt avtal med Adidas för Man Utd. Inte så illa för ett mittenlag.

:::

Tottenhams nya arena. Man Utds nya enorma tröjavtal med både Chevrolet och Adidas. Premier Leagues nya TV-avtal.

Intäkterna bara stiger i Premier League. Vi såg effekterna av det redan förra sommaren i ett tämligen påtagligt flöde av talanger från andra ligor till Premier League, även nedanför de största klubbarna.

Vi kan räkna med att det är en utveckling som kommer att fortsätta. Newcastle, Southampton och Swansea är bara några av exemplen på detta. Nivån och konkurrenskraften i Premier League håller på att stiga rejält.

Vilket är kul. Ligan blir bara bättre och bättre. Vilket självklart inte betyder att landslaget blir bättre för den sakens skull.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Rémy Cabella (AM), Montpellier till Newcastle, okänt. Newcastle fortsätter att förstärka på det offensiva mittfältet. Förmodligen klokt, ett uppenbart problemområde under vårsäsongen sedan Yohan Cabaye lämnade klubben. Väl godkänd (+++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-15 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons