Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fulham siktar på att spela i Premier League igen 2015-16

Fulham åkte något överraskande ur Premier League den gångna säsongen och förbereder sig nu som bäst för den kommande säsongen i The Championship, och ett försök att ta sig omedelbart tillbaka till Premier League.

Det är så klart något typiskt att Fulham åker ur redan första säsongen efter att klubben sålts till Shahid Khan, den amerikanske affärsmannen som köpte klubben av Mohamed Al-Fayed. Det ingick knappast i Khans affärsidé att Fulham skulle åka ur Premier League, vilket så klart är ett allvarligt slag mot klubbens intäkter.

Det är således föga förvånande att Fulham satsar rätt hårt på att ta sig omedelbart tillbaka till Premier League. Värvningen av Ross McCormack, anfallare i skotska landslaget och Leeds lagkapten, för saftiga £7m, som genom olika klausuler kan stiga till £11m, talar sitt tydliga språk.

Det är självklart också en del i förnyelsen av Fulhams spelartrupp. En annan sådan del är att göra sig av med de spelare som ses som ansvariga för förra säsongens fiasko. Utan pardon har exempelvis Fulham dumpat bland andra Brede Hangeland, vars relation med nye managern Felix Magath knappast var den bästa.

Fulham verkar således beredda att ta vissa finansiella risker för att ta sig tillbaka till Premier League. På det viset fungerar ju den engelska fotbollens pyramidspel. Nu minskas naturligtvis den omedelbara risken i och med fallskärmsbetalningen från Premier League som finns kvar i några år.

Samtidigt arbetar Fulham medvetet med att skära i sina kostnader. Över 30 tjänster i personalen har plockats bort. Samtidigt har flera spelare lämnat Craven Cottage för andra klubbar i Premier League vilket självklart ökar flexibiliteten i Fulhams lönestruktur.

Fulham gör också sitt bästa att bli av med Kostas Mitroglou som skrev på i januari för en förhållandevis hög lön. En produkt av Fulhams managerstrul under den gångna säsongen, en faktor som onekligen bidrog till lagets nedflyttning.

Det verkar som om Felix Magath stannar i klubben. Uppfattningen om dennes ledarstil varierar beroende på vem man frågar, men det är hur som helst en meriterad manager som måste jobba med att vända Fulhams negativa trend under förra säsongen om klubben ska lyckas ta sig tillbaka till Premier League.

Just denna aspekt är troligtvis en av de mer komplicerade för ett nyligen nedflyttat lag till The Championship. Att kunna ställa om från att vara ett förlorande lag till att bli ett vinnande lag. Svårt trots att man går ned en division, lagpsykologin är svår att vända.

Onekligen är detta en faktor som ligger bakom att många klubbar som åker ur Premier League har svårt att ta sig till tillbaka direkt. För rent spelarmässigt är de näppeligen sämre än konkurrenterna i The Championship, och de jobbar samtidigt med ett finansiellt försprång.

Det känns ändå som om Fulham har rätt goda förutsättningar att klara av denna omställning. Just för att klubben verkar ha gjort den utrensning av spelare som var en del av den negativa lagpsykologi som präglade förra säsongen.

Spelar Fulham Premier League igen 2015-16?

:::

TRANSFERKOLLEN:

Lazar Markovic (AM/F), Benfica till Liverpool, £20m. Frågan är om det här så att säga var ”ersättaren” till Luis Suarez. Bra spelare med hög potential men som kan behöva växa in i Premier League under någon eller några säsonger. Vilket han mycket väl kan göra. Väl godkänd (+++)

Lukas Jutkiewicz (ST), Middlesbrough till Burnley, okänt. Lite typisk värvning för en mindre nykomling i Premier League. Jutkiewics gjorde ett bra jobb i Bolton under våren och Bolton försökte också värva honom. Jag har svårt att se Jutkiewics göra särskilt många mål i Premier League. Godkänd (++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-16 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons