Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Loic Remy utgör ett tydligt dilemma för QPR och Harry Redknapp

Trots att Liverpool redan har Daniel Sturridge i truppen, och trots att Liverpool redan har värvat Rickie Lambert från Southampton inför den här säsongen, så är klubben ändå på jakt efter en ny anfallare sedan Luis Suarez flyttat till Barcelona.

Liverpool var också mycket långt gångna i att värva från Loic Remy från QPR för en rund summa om cirka £8m. Remy, som var på lån till Newcastle, gjorde förra säsongen 14 mål på 31 ligamatcher och fick med det anses som Newcastles främsta anfallsvapen.

Därför var det desto märkligare när Liverpool efter många om och men meddelade att de avbröt värvningen av Loic Remy sedan denne, enligt Liverpool, misslyckats med sin medicinska undersökning. Någon mer specifik anledning vad detta misslyckande berodde på har ännu inte meddelats.

Lite tudelad är man kanske kring detta besked. Å ena sidan känns det som rätt onödigt att lägga tid och energi på att ta ett spelarköp så långt för att i sista sekunden bara dra sig ur. Å andra sidan så syftar ju den medicinska undersökningen just till att avslöja om där finns några problem, en form av besiktning av varan helt enkelt.

Harry Redknapp, QPR:s manager, gick naturligvis i taket. Han menade rätt kvickt att Liverpool måste ha haft någon annan anledning att dra sig ur affären, att Loic Remy utan problem passerat medicinska undersökningar för Marseille, QPR och Newcastle, såväl som för franska landslaget.

Därefter konstaterade han att det hela var till QPR:s fördel, eftersom det betydde att ”en av Premier Leagues bästa anfallare” stannade kvar i klubben, och att Remy kunde betyda 20 mål för QPR under den kommande säsongen.

Vad Liverpool skulle ha att vinna på den här situationen, som Harry Redknapp lite antyder, är oklart. Om de faktiskt bara hann ändra sig om Loic Remy så är det naturligtvis märkligt agerat, men det är svårt att tänka sig att de skulle dra affären så långt om de inte verkligen var intresserade. Och £8m för en hyfsat bevisad anfallare i Premier League är heller inga enorma pengar.

Däremot är det desto mer uppenbart vad QPR och Harry Redknapp har att vinna på dennes uttalanden. För om Liverpools situation är lite knepig så är QPR:s situation betydligt mer besvärlig. De sitter fast med en spelare som på samma gång vill lämna klubben och dessutom är i det närmaste osäljbar efter en misslyckad medicinsk undersökning.

Vilken klubb skulle inte bli betydligt mer skeptisk till att köpa Loic Remy efter att Liverpool på grund av medicinska skäl avbrutit sitt köp? Ingen klubb gillar den typen av risk, verklig eller inbillad. Allra minst är det ett scenario som skulle kraftigt reducera Remys pris på transfermarknaden, vilket betyder mindre pengar för QPR.

Harry Redknapp har alltså sina mycket tydliga politiska skäl att dels rikta misstankar mot Liverpools egentliga motiv för att dra sig ur affären, samt att dels lyfta fram vilken fördel det är för QPR att kunna behålla ”en av Premier Leagues bästa anfallare”. Därmed inte sagt att han med nödvändighet måste ha fel.

Men man undrar så klart, om det nu är så till QPR:s stora fördel att få behålla Loic Remy, varför de inte gjorde några större ansträngningar att behålla honom innan Liverpool drog sig ur affären.

Det får hur som helst beskrivas som en av de märkligare händelserna på transfermarknaden i Premier League den här sommaren. Och kanske är det en fadäs som visar på att det möjligen vore klokare att ha den medicinska undersökningen som utgångspunkt för fortsatta förhandlingar, snarare än att ha dem som sista steg innan kontraktssigneringen.

Det hade i alla fall sparat en hel del tid och energi för både Liverpool och QPR den här sommaren. På samma sång som det hade rätat ut ett och annat frågetecken som nu har uppstått.

Liverpool kan emellertid gå vidare och behöver bara svära lite över förslösad tid. No big deal kan tyckas. För QPR återstår dock större problem. Kommer de att framgångsrikt kunna göra Loic Remy till en produktiv anfallare i laget, i sådana fall betydligt mer värt för klubben än £8m?! Eller, om inte, kommer de att hitta någon annan villig köpare som är beredd att betala mer än brödsmulor för spelaren?

QPR och Harry Redknapp har ett besvärligt dilemma att hantera med några veckor kvar till ligapremiären.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons