Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De tre favoriterna i The Championship 2014-15

Peter Hyllman

Egentligen tjuvstartade det ju redan igår kväll, men just den här lördagen så går ju verkligen startskottet för den engelska fotbollssäsongen, med ligapremiärer i samtliga divisioner under Premier League. Bara i The Football League så handlar det om 34 matcher som spelas nu under lördagens eftermiddag och kväll.

Kamrat Linhem har redan på ett förtjänstfullt sett gått igenom samtliga tre divisioner i The Football League, lag för lag. Med hans tre bloggar har vi fått en bild av vilka lag som inför säsongen förväntas ligga i botten respektive toppen av The Championship, League One och League Two.

För de allra flesta som följer den här bloggen är däremot kanske det mest intressanta The Championship och då i synnerhet dess toppstrid, som ju till sist ska bestämma vilka tre klubbar som kommer att spela i Premier League nästa säsong. The Championship är som Premier League i det avseendet att toppen är mycket jämn, med många olika lag som alla konkurrerar om topplatserna.

Annons

Cardiff, Millwall och Wolves tror jag kommer att utmana dem, och utmana dem rejält, om dessa åtråvärda platser. Men följande tre lag tror jag kommer att vara huvudfavoriterna i The Championship den här säsongen och således ta steget upp i Premier League lagom till säsongen 2015-16.

Derby County

Steve McClaren var så när att ta Derby till Premier League redan förra säsongen. En svag säsongsinledning kostade dem den automatiska uppflyttningsplatsen. Det såg ändå ut som om det skulle gå vägen via playoff, men även om Derby var bättre än QPR på allt i finalen så var det QPR som gjorde matchens enda mål i dess slutminuter.

Att ladda om efter en sådan besvikelse kan vara psykologiskt svårt, men Derby har samtidigt haft en bra sommar. I laget finns fortfarande viktiga spelare som Will Hughes, Chris Martin och Craig Bryson kvar, samtidigt som Leon Best, George Thorne, Cyrus Christie och Omar Mascarell tillför både bredd och kvalitet till en redan stark spelartrupp.

Annons

Derbys stora styrka är lagets jämnhet. Alla tre lagdelar är i grund och botten starka. Steve McClaren är något så unikt som en brittisk manager med erfarenhet från europeisk klubbfotboll, och han har fått Derby att spela fotboll utifrån hans idéer. Med ett starkt lag, en innovativ manager, en stor arena och stabil ekonomi så är Derby ett av Englands just nu mest spännande lag.

Fulham

Så som managern är så är också laget brukar det ibland sägas. Alltså ska vi kanske inte förvåna oss över att den tyske managern Felix Magath har gett sig ut på marknaden efter tysk eller stortysk talang. Till klubben har under sommaren kommit Thomas Eisfeld från Arsenal, Tim Hoogland från Schalke och Kay Voser från Basel.

Det mest talande och framstående köpet var dock Ross McCormack från Leeds för i sammanhanget väldiga £11m. Det är en värvning som en klubb gör som vill omedelbart tillbaka till Premier League. Det är emellertid också en värvning som andas lite allt eller inget, att satsa alla sina marker på en spelare som man inte riktigt vet om han räcker för att ta laget till Premier League.

Annons

Samma känsla av allt eller inget förmedlar Felix Magath. Hans metoder kommer antingen att fungera eller misslyckas. Några mellanlägen är svåra att föreställa sig. Nyckeln till Fulhams säsong ligger i Magaths förmåga att vända på lagets negativa psykologi från förra säsongen. Lyckas han så har laget kvaliteten att vinna The Championship.

Norwich

Robert Snodgrass och Ricky van Wolfswinkel har båda lämnat klubben inför den här säsongen, och det är naturligtvis en förlust. Spelare som Leroy Fer och Nathan Redmond måste man räkna med lämnar klubben i augusti. Men Norwich har ändå lyckats behålla flertalet bra spelare, bland dem Russell Martin, Bradley Johnson, Wes Hoolahan och Gary Hooper.

Vad man tror om Norwichs säsong beror till stor del på vad man tycker och tänker om Neil Adams, han som på ett tämligen missriktat sätt tillsattes som ny manager med blott fem matcher kvar av förra säsongen. Han är oerfaren på jobbet men kan klubben och har förtroendet från spelarna och läktarna, och han har fördelen att få börja om från början i The Championship.

Annons

Norwich har en inte särskilt spektakulär men ändå mycket trygg defensiv, med exempelvis Michael Turner i backlinjen och Gary O’Neil på mittfältet. Men det är offensivt som Norwich har sina riktiga kvaliteter den här säsongen, med ett av The Championships bästa anfall. Spelare som Hooper, Lewis Grabban och Luciano Becchio kommer producera för de kanariegula.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Jack Rodwell (CM), Man City till Sunderland, £10m. Gus Poyet fortsätter med att reformera Sunderlands mittfält, och i den talangfulle Rodwell tror jag han har hittat en riktig pärla. Att Rodwell gick till Man City får ses som ungdomligt oförstånd, i Sunderland kan han utvecklas till Englands bäste mittfältare. Med beröm godkänd (++++)

Javier Manquillo (RB), Atlético Madrid till Liverpool, lån. Ytterbacksplatserna är utan tvekan positioner som Liverpool behöver förstärka, och att ha ett alternativ till Glen Johnson kan inte vara fel. Manquillo hade det inte helt lätt i Atlético, men kan växa med speltid i Liverpool. Väl godkänd (+++)

Annons

Mauricio Isla (RB), Juventus till QPR, lån. Har inte fått spelet att stämma i Juventus men visade betydligt bättre takter i Udinese. Ändå en spelare av hög klass och en riktig kupp av QPR att värva honom på ett år. En prestigevärvning på högerbacken. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-09 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto