POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tufft i toppen av tabellen för Liverpool och Arsenal

Det finns många olika sätt att veta om ett fotbollslag har problem antingen sportsligt eller ekonomiskt. Att Man Utd har problem sportsligt ser man exempelvis rätt lätt på att de kan leda en match hur bekvämt som helst men ändå strula till det och på så vis sätta de tre poängen på spel. Att ett lag har ekonomiska problem kan man se på deras vilja och förmåga att behålla sina bästa spelare.

För Liverpool går det rätt trögt för tillfället. Oavgjorda matcher följs av förluster som i sin tur följs av oavgjorda matcher. Liverpool har nu vunnit endast en av sina fem senaste matcher och avståndet upp till toppen av tabellen börjar öka alltmer oroväckande.

Liverpool visar också upp några rätt klassiska tecken på att lagets resultat rent mentalt är svåra att hantera. När en manager efter match börjar prata om att de egentligen förtjänade ett bättre resultat så är detta på samma gång ett svaghetstecken och ett sätt att blunda för befintliga problem. Visst kan man tänka sig att man som manager säger en sak inåt och en sak utåt, men spelarna hör också vad som sägs till media.

Visst var det ett tungt slag att i slutminuten tappa två poäng till Everton, sedan Phil Jagielka i matchens slutminuter fått avsluta med ett drömmål. Liverpool spelade förhållandevis bra fram till dess men var inte tillräckligt effektiva och lyckades aldrig riktigt få hål på Everton. Samtidigt var det också så att så väldigt många klara och tydliga chanser skapade inte Liverpool.

Förväntningarna är naturligtvis höga på Liverpool. I och med att laget förra säsongen var så svindlande nära ligatiteln så är det många som hoppas och tror att de ska kunna vara det den här säsongen också. I och med att laget förra säsongen för första gången på fem år kvalificerade sig, med god marginal, till Champions League så är det många som betraktar det som en självklarhet att de ska göra det den här säsongen också.

Med sex eller sju lag i toppen av Premier League som slåss om samma tabellplatser, vid sidan av ständigt överraskande mittenlag, så upptäcker Liverpool precis att fullt så enkelt är det inte riktigt.

Ett annat lag som upptäcker att allt inte är riktigt så enkelt är Arsenal, som var på väg mot förlust hemma mot Tottenham innan kvitteringen kom i 74:e minuten genom Alex Oxlade-Chamberlain. Även Arsenal har tappat mer poäng än vad de rimligtvis hade förväntat sig under säsongsinledningen, vilket vittnar om att kampen om Champions League-platserna kommer bli lång, intensiv och spännande.

Det var väl inte riktigt så tanken var att det skulle gå. Arsenal har skiftat attityd på senare år och förstärkt laget betänkligt med världsspelare som Mesut Özil och Alexis Sanchez. Tottenham har samtidigt tappat sin världsspelare i form av Gareth Bale och verkar allmänt ha tappat lite av den där glöden som gjorde att de verkligen utmanade om de översta platserna för några år sedan. Så gick i alla fall storyn.

Men fullt så enkel är nu inte fotbollen. Tottenham under Mauricio Pochettinos managerskap visar upp en betydligt tuffare ryggrad än vad som var fallet under förra säsongen. Det förra årets många värvningar har kanske ännu inte bildat någon oslagbar enhet men visar ändå klart tydligare tecken på att ha kommit in i laget än vad de gjorde under förra säsongen.

Samtidigt så verkar allt heller inte självklart för Arsenal. Det finns obestridliga mängder med kvalitet i Arsenals lag, men laget har åtminstone delvis börjat återfalla i en gammal synd att bli för omständliga i spelet runt straffområdet, vilket alltid är en riskfaktor när laget är så kvalitativt tungt på offensivt mittfält som det ändå är.

Om det var en häftig lördag med många högprofilerade matcher så är det också en betydligt mer anonym söndag. West Brom mot Burnley har förvisso sin charm, men det är definitivt inte en match som lockar fler än de egna fansen och de verkliga entusiasterna. Men det ska bli intressant att se om West Brom lyckas hålla i sin lovande offensiv, likaväl som det ska bli intressant att se om Burnley kan få igång sitt målskytte.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-09-28 kl 07:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto