Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #6: Burnleys tabelläge börjar se hopplöst ut

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Jose Fonte, Southampton
Willian, Chelsea
Will Buckley, Sunderland
Paddy McNair, Man Utd
Graham Dorrans, West Brom
James McCarthy, Everton

:::

Tankar och slutsatser:

Två lag som fortsätter att imponera lite i skymundan i Premier League är Southampton och West Brom. Saido Berahino och Graham Dorrans fortsätter att leverera framåt för West Brom samtidigt som Craig Dawson och Joleon Lescott formar ett väldigt stabilt mittbackspar. Southampton å sin sida övertygar i toppen av tabellen och inte minst nyförvärven har hittat sina fötter snabbt i ett nytt lag och ny liga.

Burnley å andra sidan verkar ha det väldigt svårt i den nya ligan och ser i alla fall tidigt på säsongen ut som ett givet lag för nedflyttning. Laget har nu gjort blott ett mål på sex matcher i Premier League och igår raserades i och med 0-4-förlusten mot West Brom även lagets sista ljuspunkt, nämligen att försvaret också hållt relativt tätt.

Annons

Annars imponerade Chelsea mest av samtliga lag i toppen av tabellen genom att göra köttfärs av Aston Villa på Stamford Bridge. Cesc Fabregas dirigerade ett effektivt bollinnehav samtidigt som flera av lagets spelare verkar ha hittat formen, bland dem inte minst Willian som definitivt var en kandidat till matchens spelare.

Ett i backlinjen skadedrabbat Man Utd valde att placera debutanten Paddy McNair bredvid Marco Rojo, och det var McNair som fångade rubrikerna efter matchen. Av rätt anledning, en stabil debut i ett tufft läge för McNair. Ändå var matchens stora snack efter Wayne Rooneys korkade röda kort och vad den avstängningen kan komma att betyda för Man Utd.

Delade potter i de båda derbymatcherna. Phil Jagielka levererade en kandidat till årets mål liksom från ingenstans, och från ingenstans nästan så tog alltså Everton med sig en poäng från Anfield. Tottenham svarade för en stabil defensiv insats på Emirates och hade ledningen en bra bit in i andra halvlek mot Arsenal, men Oxlade-Chamberlain ville annat. Bäst på plan tillsammans med Younes Kaboul i Tottenhams försvar.

Annons

Viktig måndagsmatch i botten av tabellen ikväll. Både Stoke och Newcastle är placerade runt nedflyttningsstrecket så här i början av säsongen, och båda lagen har ambitionerna uppåt i tabellen. Hemma på Britannia Stadium hoppas Stoke självklart på tre poäng.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-09-29 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto