Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Turkisk delight i norra London

Den välkända engelska Baselförbannelsen vilar tung över de deltagande engelska lagen i Champions League. Efter att ha eliminerat Man Utd ur gruppspelet för tre år sedan, och förra året hyfsat sensationellt ha besegrat Chelsea på Stamford Bridge, så sätter de den här säsongen tung press på Liverpool i gruppspelet genom att besegra dem på hemmaplan.

Nu är inte Liverpools situation alltför bekymmersam för det. Ännu ska sägas. Eller? De ligger för närvarande på tre poäng i gruppen, samma poängantal som just Basel. Real Madrid har sex poäng. Men nu möter Liverpool Real Madrid i ett dubbelmöte, och risken är så klart att gruppen efter efter fyra omgångar ser ut så här:

  1. Real Madrid, 12p
  2. Basel, 9p
  3. Liverpool, 3p
  4. Ludogoretz, 0p

Vilket självklart skulle sätta en väldig press på Liverpool. Dels måste de besegra Ludogoretz på bortaplan, samtidigt som Real Madrid gör sitt jobb på hemmaplan mot Basel. Avslutningsvis är de också tvingade att besegra Basel hemma på Anfield i sista matchen, och då möjligen även med mer än ett enda mål.

Något som självklart kan förändra den här ekvationen är om Liverpool faktiskt plockar poäng mot Real Madrid. Framför allt hemma på Anfield är de ju stundtals oerhört svårslagna, och på europeiska cupnätter har de visat mer än en gång att de är fullt kapabla till väldigt mäktiga resultat. Tre poäng där och ekvationen skulle snabbt svänga till Liverpools fördel.

:::

Arsenal hade inga bekymmer alls med att vinna mot Galatasaray hemma på Emirates igår kväll. Danny Welbeck gjorde tre mål och hattrick i matchen, vilket både får anses som högst uppskattat av Arsenal som behövde en målskytt, och en målskörd i en enda match som väl nästan motsvarar hans totala målskörd i Man Utd.

Nu överdriver jag medvetet.

Det var i alla fall kul att se Arsenal spela fotboll igår kväll. Det såg ut som om de spelade med ett lugn, och kanske är det så att laget känner sig bekväma med det spel som ändå utgör modellen i Champions League. Lite mer öppet, och lite mer kontinentalt.

Ikväll är det Tottenhams tur att ta emot turkiskt besök i norra London. Det vankas gruppspelsmatch i Europa League och det återstår att se om det medför samma mått av turkisk lycka som för Arsenal igår kväll. För Tottenham är det i alla fall ett tillfälle att ta tag i en säsong som inte alls har börjat på något särskilt bra sätt.

Att klara 1-1 borta mot Partizan i första gruppspelsmatchen är förvisso ett okej resultat, men också ett resultat som behöver byggas på med en vinst i den andra matchen på hemmaplan. Vill Tottenham ta befälet över det här gruppspelet så behöver de alltså vinna ikväll mot ett Besiktas innehållandes kända spelare som Tomas Sivok, Gökhan Töre och Demba Ba, och som vållade Arsenal en hel del besvär i Champions League-kvalet.

Augusti var en godkänd månad för Tottenham. De startade bra genom att vinna mot West Ham i ligapremiären och därefter krossa QPR på hemmaplan i den andra matchen, varvat med att de utan problem tog sig vidare från Europa League-kvalet via Limassol. Men augusti avslutades med en förnedrande hemmaförlust med 0-3 mot Liverpool.

Den känslan måste Tottenham ha burit med sig in i september, för den månaden har varit desto sämre. Oavgjort mot Sunderland på Stadium of Light, oavgjort mot Partizan alltså i Belgrad, följt av en ytterst onödig hemmaförlust mot West Brom. Därefter vann man i Ligacupen mot Nottingham Forest innan man reparerade lite skada och tog lite revansch på sig själva genom att ta Arsenal till oavgjort på Emirates.

Ojämnt således för Tottenham så här långt under säsongen. Vilket kanske inte är så märkligt med ännu en ny manager, en bland flera på förhållandevis kort tid. Men är det något som Tottenham behöver ägna oktober åt så är det med all säkerhet att börja hitta en jämnhet i sitt eget spel, och producera konsekventa resultat över en längre svit av matcher.

Oktober vore en bra månad att göra det i dessutom, då fem av lagets sex matcher spelas hemma på White Hart Lane. Southampton och Newcastle besöker dem under oktober, tillsammans med Besiktas och Asteras Tripolis i Europa League samt Brighton i Ligacupen. Hemmasviten bryts bara av med stormötet borta mot Man City mitt i månaden.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-02 kl 09:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons