Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Boom eller bust för Tottenham

Det finns skäl för Tottenham att vara lite oroliga. Inte så mycket för det nu gällande tabelläget kanhända. Laget ligger i och för sig på samma tradiga sjätteplats som de avslutade förra säsongen med, men poängmässigt ligger de väl på nivå med såväl Man Utd som Arsenal, och det vore ju märkligt om de inte skulle lyckas håva in Southampton över en hel säsong.

Men en gnagande känsla är att den här säsongen eller möjligen nästa kan vara lite sista chansen om Tottenham vill nå Champions League med detta lagbygge, utan att behöva börja om från början igen. Med sista chansen menar jag då att man sett till managerposten har provat det mesta på kort tid, och om inte Mauricio Pochettino lyckas – sedan Harry Redknapp, Andre Villas-Boas och Tim Sherwood misslyckats – så känns möjligheterna uttömda.

Resultaten har varit av blandad karaktär för Tottenham. Ett par stjärnsmällar har laget råkat ut för, bland annat mot Liverpool och West Brom. Pochettino har emellertid gett laget en viss seghet och uthållighet, som demonstrerades både i den tuffa bortamatchen mot Arsenal som slutade 1-1, och i förra ligamatchen mot Southampton som Tottenham vann med 1-0. Sakta men säkert känns det som om Tottenham är på rätt väg.

Den känslan kommer onekligen att sättas på prov idag när Tottenham beger sig till Manchester och till Etihad för ett av säsongens absolut tuffaste bortamöten, mot Man City.

Förra säsongens resultat mot Man City var minst sagt olycksbådande. Man Citys vann med 6-0 på Etihad i motsvarande möte för rätt precis 11 månader sedan, och det var en av de svidande storförluster som utgjorde spikarna i Villas-Boas managerkista. När Tottenham två månader senare mötte Man City hemma på White Hart Lane blev inte resultatet särskilt mycket mer upplyftande, 1-5.

Det finns alla skäl i världen för Mauricio Pochettino att oroa sig över ett liknande resultat idag. Inte så mycket för förlustens skull, alla lag kan så klart förlora på Etihad och noll poäng är noll poäng, men för att en storförlust skulle signalera att Tottenham inte har gjort de framsteg som kan förväntas av dem, att de åtminstone ska kunna hålla jämna steg med sina konkurrenter i toppen av tabellen.

Det var olycksbådande när Tottenham förlorade med 0-3 hemma mot Liverpool tidigare under säsongen. Det var ett resultat som gav eko från förra säsongen och visade både på en ojämnhet och en oförmåga att täppa till stormluckorna när det blåser snålt i motvind. Det är perioder som alltid uppstår mot tufft motstånd, men lyckas man hålla ihop i dessa lägen så brukar det ändå ofta gå att producera ett positivt resultat.

Samtidigt finns det också en positiv aspekt med den här matchen för Tottenham. Deras senaste och enda besök i Champions League var en effekt av att ha fått med sig ett resultat från Etihad i den avgörande ligamatchen, och ett motsvarande positivt resultat i den här matchen kan vara en språngbräda för en fortsatt stark ligasäsong.

Det vore ett gott kvitto på att Tottenham faktiskt har gjort de framsteg som väntas av dem, och borde ingjuta ett stort mått av nödvändigt självförtroende i ett lag som alldeles för ofta har misslyckats just på grund av att ett sådant självförtroende har saknats – inte minst i möten mot konkurrenterna och de större lagen i toppen av tabellen.

Försvaret har varit en av Tottenhams ljuspunkter under säsongen, men precis som förra säsongen så är det anfallet som utgör den främsta huvudvärken. Vi kan räkna med att Man City kommer att sätta Tottenhams försvar på svåra prov under dagen, och jag tror att en förutsättning för Tottenham att få med sig någon poäng från Etihad är att deras offensiv klarar av att ställa till problem för Man City.

Annars blir det väldigt långa 90 minuter för Tottenham och dess backlinje.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-18 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons