Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hörnan #8: Storsegrar och slutminutsdramatik

Veckans lag

ANNONS

:::

Bubblare:

Tim Krul, Newcastle
Nathaniel Clyne, Southampton
Graziano Pelle, Southampton
Bobby Zamora, QPR
Philippe Coutinho, Liverpool
Michael Dawson, Hull
Enner Valencia, West Ham

:::

Tankar och slutsatser:

Att förlora är aldrig bra, men att förlora väldigt stort är riktigt illa. Åtminstone om man är manager. Sunderlands Gus Poyet måste alltså vara rätt osäker på sitt jobb för tillfället, efter att ha förlorat med 0-8 mot Southampton. En sådan förlust innebär inte bara ett poängtapp utan indikerar att managern inte alls har någon kontroll över sitt lag.

Full kontroll kan man inte heller påstå att Arsene Wenger har för tillfället. I och för sig kvitterade Arsenal till 2-2 i slutminuterna hemma mot Hull, men att alls behöva befinna sig i den positionen är så klart olyckligt för ett lag med påstådda titelambitioner. Wengers reaktion under intervju efter matchen var också talande för en manager som är allt annat än tillfreds med sin tillvaro.

ANNONS

Ett mer lyckligt slut på tilläggsminutsdramatiken kunde Liverpool visa upp efter att borta mot QPR först ha tappat vinsten i slutminuterna, därefter återta ledningen, för att tappa ledningen en gång till, innan Liverpool fantastiskt nog gör ett tredje och sista mål. Mitt i all eufori som Liverpoolfans med rätta känner nu så måste där nog finnas en oro över varför dylika tre poäng kommer med sådana besvär.

Situationen är naturligtvis lite typisk för ett lag med QPR:s problem också, att oavsett vad man än lyckas med och gör bra, så får man ändå inte med sig några poäng. De var långa stunder bättre än Liverpool i den här matchen, men det hjälper dem liksom inte. Och med Steven Caulkers självmål i slutet så grinar oturen dem naturligtvis också i ansiktet.

Everton tog en riktig skön storseger hemma mot Aston Villa, som onekligen efter tre-fyra möten med topplagen har kommit tillbaka ned på jorden efter en strålande säsongsinledning. Men det var första matchen där Everton verkligen har imponerat och det är utan tvekan ett resultat för de blå att bygga vidare från.

ANNONS

Problembarnen fortsätter hålla Alan Pardew vid liv på Newcastles managerpost. Förra omgången var det Papiss Demba Cissé som bidrog till den stora saken. Den här gången var det Gabriel Obertan som lämnade sin plats i den engelska fotbollsskuggan och avgjorde för Newcastle, som därmed har börjat klättra uppåt i tabellen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-19 kl 18:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto