Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Angående Premier Leagues 100 största spelare genom tiderna

The Telegraph, i mina ögon en av de tre eller möjligen fyra bästa och mest trovärdiga tidningarna när det kommer till bevakning av engelsk fotboll, har satt samman en minst sagt imponerande panel med experter, analytiker och fotbollsskribententer och gett denna panel en enda rättfram men komplicerad uppgift.

ANNONS

Att ta fram en lista över Premier Leagues 100 bästa spelare genom åren, med det enda kriteriet att de behöver ha deltagit under någon av de 23 säsonger som Premier League har ägt rum. Det svar som panelen kom fram till kan ni följa mer ingående här, men sammanfattningsvis kan man säga att följande spelare blev placerade på de tio översta platserna:

Ryan Giggs, Man Utd
Thierry Henry, Arsenal
Roy Keane, Man Utd
Alan Shearer, Newcastle
Paul Scholes, Man Utd
Cristiano Ronaldo, Man Utd
Patrick Vieira, Arsenal
Eric Cantona, Man Utd
Dennis Bergkamp, Arsenal
Frank Lampard, Chelsea

Sådana här listor är självklart alltid kontroversiella och väcker alltid kritik till stor del utifrån redan uppritade partisanska gränser. Det går så klart inte att undgå att se att Arsenal och Man Utd är otroligt tunga på den här listan, med åtta av tio spelare bland de tio högsta. Det är däremot lätt att se var de stora grälen kommer att uppstå:

ANNONS

Ryan Giggs eller Thierry Henry? Inte minst för Arsenalfans så är säkert den här svår att smälta. För dem är självklart Henry störst av dem alla och de pekar gärna på individuella utmärkelser som argument för detta. Men fotboll är större än individuella priser, och storhet är ett mångsidigt begrepp. Den som beskriver frågan som ”enkel” eller ”uppenbar” avslöjar sig dock, det som kännetecknar just den här diskussionen är att man både kan påstå att Giggs är störst och att Henry är störst, och det går inte att säga att något av dessa båda påståenden är felaktiga.

Steven Gerrard? Liverpoolfans riskerar naturligtvis bli apoplektiska av raseri över Gerrards frånvaro bland de tio största spelarna. Upplysningsvis hamnar han i Telegraphs panel på en neslig elfteplats. Men min motfråga skulle i så fall bli vem av spelarna på de tio högsta platserna som han i så fall skulle peta. Jag förmodar att många skulle svara Frank Lampard, men vem av dessa båda mittfältare har egentligen varit mest framgångsrika under sina respektive karriärer?

ANNONS

Tre spelare som jag tycker ligger för högt:

(3) Vincent Kompany, Man City
(2) Dwight Yorke, Man Utd
(1) Alan Shearer, Newcastle

Tre spelare som jag tycker ligger för lågt:

(3) Fredrik Ljungberg, Arsenal
(2) Gianfranco Zola, Chelsea
(1) Tony Adams, Arsenal

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-20 kl 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto