Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Arsenal i praktiken klara för slutspel efter magisk vändning

Den tredje Champions League-omgången är så avklarad i vad som verkar vara en på samma gång märklig som besvärlig säsong för de engelska lagen i turneringen.

ANNONS

För Chelsea råder i och för sig inga märkligheter. Poängtappet i den första omgången hemma mot Schalke fick laget att vakna till en aning, och vinsten borta mot Sporting följdes upp av en kross av Maribor med 6-0, och Chelsea kommer utan tvekan att spela slutspel efter nyår.

För övriga lag ser det möjligen mer tveksamt ut. Arsenal har haft en tveksam inledning på sitt gruppspel. En förlust borta mot Dortmund följdes upp av en vinst hemma mot Galatasaray. Det såg länge ut att bli förlust även igår borta mot Anderlecht, och då hade Arsenal mycket väl kunnat ligga riktigt illa till.

Men vilken vändning! Arsenal vänder alltså 0-1 till 2-1 i slutminuterna efter mål av Kieran Gibbs och Lukas Podolski. Och om Arsenal nu inte låter resultatet dölja de problem som avslöjades i spelet under matchen, så har Arsenal nu en bra utgångspunkt för avancemang.

ANNONS

Sådant är värdet av erfarenhet och i någon mening vinnarvana från Champions League. Det får väl betraktas som tveksamt ifall exempelvis Liverpool eller Man City hade mäktat med den vändningen i slutminuterna. Inte för att de är direkt sämre lag, utan för att de helt enkelt inte har vanan inne.

Man City hade å sin sida ännu en dålig dag på jobbet. Ännu har laget inte tagit en seger i den här säsongens upplaga av Champions League. En förlust och två oavgjorda på de tre första matcherna betyder att laget har samlat på sig två poäng, och ligger trea i tabellen efter Bayern München och Roma.

Tisdagens poängtapp mot CSKA Moskva var nästan en omvänd upplevelse från Arsenals. Man City hade 2-0 men tappar greppet om matchen under andra halvlek. Än en gång uppvisar Man City brister i sitt försvarsspel och Manuel Pellegrinis taktik går det även den här gången att sätta ett frågetecken kring.

ANNONS

Läget börjar se smått bistert ut. Man City tjänar i och för sig på att Bayern gjorde mos av Roma, men läget är inte solstrålande för det. Om vi skulle anta att Man City vinner hemma mot CSKA Moskva i nästa omgång, samtidigt som Roma förlorar borta mot Bayern, så går Man City upp på fem poäng och andra plats, en poäng före Roma.

Men sedan har alltså Man City två mycket tuffa matcher framför sig. Den första hemma mot Bayern, en omgång där Roma mycket väl kan passera Man City i tabellen igen i och med att de möter CSKA Moskva borta. Gruppen avslutas med en bortamatch i Rom i vad som på förhand ser ut att kunna bli en helt avgörande match för vilket lag som går vidare till slutspel.

Liverpool fick sig en rejäl lektion igår. Det är förhållandevis sällan som ett bortalag går ut och är så pass överlägsna som Real Madrid var igår på Anfield, inte minst i samband med ett stort europeiskt cupmöte. Otroligt imponerande av de vita.

ANNONS

Sedan Liverpool vunnit mycket knappt mot Ludogorets och därefter förlorat mot Basel så såg läget rätt problematiskt ut för dem. Två matcher i rad mot Real Madrid såg ut att kunna bli två förluster, en risk som nu ser än mer ut att bli verklighet. Liverpool hade inför de två avslutande omgångarna kunnat vara trea i gruppen, distanserade med sex poäng.

Nu småskrällde Ludogorets igår kväll mot Basel och vann med 1-0 efter ett mål på tilläggstid. Därmed ligger alla tre lagen, Liverpool, Basel och Ludogorets, på tre poäng vardera efter tre omgångar. Om vi då leker med tanken att Basel vinner på hemmaplan mot Ludogorets, och Real Madrid vinner mot Liverpool på Bernabeu, så har Liverpool tre poäng att hämta upp på två omgångar.

Då möter man också Basel på hemmaplan. I det läget måste man säga att Liverpool ändå har en bra utgångspunkt för att ta sig vidare till slutspel. Men det fordrar naturligtvis att Liverpool hittar en lösning på sin anfallssituation, som i och med Daniel Sturridges skada och Mario Balotellis bristande form ser allt annat än ljus ut för tillfället.

ANNONS

Min prognos för slutspel:

Chelsea – 100%
Arsenal – 100%
Liverpool – 60%
Man City – 50%

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-23 kl 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto