Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hörnan #9: Stort jobb med Southampton av Ronald Koeman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Adrián, West Ham
James Chester, Hull
Sadio Mane, Southampton
Jack Colback, Newcastle
Eldin Jakupovic, Hull
James Collins, West Ham
Craig Dawson, West Brom

:::

Tankar och slutsatser:

Helgen började med en om inte knall så i alla fall en överraskning på Upton Park där West Ham tämligen välförtjänt besegrade Man City med 2-1. Sam Allardyces manskap visade att det inte var någon tillfällighet att de ligger högt i tabellen, och även om Man City hade mest av bollen och kanske de flesta chanserna, så var det ändå West Ham som skapade det mesta av det farliga.

Ett annat lag som fortsätter imponera i toppen av tabellen är Southampton, som inte bara vinner de här galna matcherna med 8-0 mot Sunderland, utan som också kan plocka hem sega 1-0-vinster mot Stoke. En värdefull egenskap. Nu är det så klart osannolikt att Southampton håller i den här tabellplaceringen under hela säsongen, men det är kul så länge det varar.

Frågan är dessutom om Ronald Koeman har nominerat sig själv som Premier Leagues trevligaste manager. Jag såg ett klipp från slutsignalen av förra omgången där Southampton alltså gjorde mos av Sunderland med 8-0. Många managers skulle ju vara rätt upprymda i det läget, men Koeman tar sig tid att verkligen gå fram till Gus Poyet och säga några till synes omtänksamma ord till honom. Stort!

När Chelsea gjorde 1-0 mot Man Utd en bit in på andra halvlek så kändes det ju som om José Mourinho fått matchbilden precis dit han ville ha den. Och till viss del blev det ju så. Chelsea är för tillfället ett strålande lag, både med förmåga att kontrollera och dominera en matchbild. Men Man Utd gjorde också en av sina bättre insatser den här säsongen, och kvitteringen i slutsekunderna var rättvis.

Dessutom var det väl ett resultat som bibehöll någon illusion av spänning i Premier League-tabellen. För konkurrenterna som jagar verkar vara mer benägna än någonsin att strula till det. Arsenal vinner utan att imponera mot ett blekt och håglöst Sunderland, Liverpool kan inte göra mål på hemmaplan och får bara oavgjort mot Hull, Tottenham förlorar och buas ut på hemmaplan mot Newcastle.

Omgången kompletteras ikväll av Aston Villa mot QPR. Skönt för Aston Villa att nu ha arbetat sig igenom det hemska spelschemat med matcher på rad mot alla av Premier Leagues storklubbar. Återstår att se om de kan börja jobba sig uppåt i tabellen igen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-27 kl 08:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons