Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De tio bästa spelarna i Premier League

Jag skulle tro att det var rätt precis ett år sedan faktiskt, som jag senast gjorde en lista över de tio för tillfället bästa spelarna i Premier League. Och givet att jag så sent som igår anklagades för att skriva om moral, politik och värderingar så tänkte jag bara därför ägna den här dagen åt vad man lättast skulle kunna beskriva som raka motsatsen.

En del har ju hänt sedan den senaste listan för ett år sedan. Då benämnde jag, utan att direkt tveka på avtryckaren, Luis Suarez som Premier Leagues bästa spelare. Ett i mina ögon okontroversiellt val, även om spelaren naturligtvis inte kunde vara mer kontroversiell. Men nu har ju han lämnat Premier League och managen står öppen för någon annan.

I och med att det här är en lista så kan det naturligtvis diskuteras till dödsdagar vad den egentligen mäter. Den här listan representerar min uppfattning och om alla uppfattningar kan man säga att de är precis som rövhål, alla har en eller ett. Sedan finns naturligtvis de som är rövhål.

Jag kan tycka det är mer intressant att fundera över vad en sådan här lista absolut inte mäter. Nämligen hur bra ett lag faktiskt är. Man skulle till exempel kunna hävda att West Ham borde ha en spelare med på den här listan, tack vare deras höga tabellposition. Men det är en position som beror mer på lagstyrka än på kvaliteten hos individuella spelare.

Mina tio bästa spelare i Premier League vid just den här tidpunkten:

(10) Thibaut Courtois, Chelsea

Ska man peta Peter Cech så måste man vara en riktigt duktig målvakt, inte minst om man ska försöka peta Cech i Chelsea. Den här säsongen är det dock ingen tvekan om att Courtois har axlat förstatröjan i Chelsea, och han har gjort det lika imponerande som han gjorde förra säsongen i Atlético Madrid.

(9) Vincent Kompany, Man City

Man Citys försvar är inte alla gånger vad man skulle kunna önska, men Kompany är ändå den ledargestalt som håller det samman till en allra minst drägligt fungerande enhet. Viktig spelare för Man City att ha både på planen och vid sidan av planen. Modig och skicklig defensivt, och inte ofarlig framåt.

(8) Branislav Ivanovic, Chelsea

Andra spelare i Chelseas backlinje får kanske de stora orden men jag är barnsligt förtjust i Ivanovic som jag tycker förkroppsligar en härlig kombination av tuffhet och mod, spelförståelse och positionsförmåga samt teknisk skicklighet. Dessutom är han en otroligt mångsidig och nyttig spelare.

(7) Wayne Rooney, Man Utd

En spelare som minst sagt delar opinionen, av flera olika skäl. Men Rooneys värde på planen är svårt att förneka. Står för många mål men inte minst också många målgivande passningar och är det kreativa navet i Man Utds offensiv utan vilket det ovanligt ofta ser stelbent ut, trots världsspelare runt omkring honom.

(6) Eden Hazard, Chelsea

Rasande skicklig spelare som skapar extremt mycket mål och målchanser för Chelsea. Otroligt svår att få något grepp om för motståndarna och således en mardröm att spela mot. Att han inte hamnar högre på min lista är för att han ännu inte riktigt visat de lagbärande egenskaper som de riktigt stora spelarna har gjort.

(5) Dusan Tadic, Southampton

Inte bara den här listans överraskning måhända utan även i mina ögon säsongens stora överraskning. Att Tadic var en kompetent fotbollsspelare var odiskutabelt redan på förhand, men att han skulle få och ha en så avgörande roll i ett succébetonat Southampton var mer osäkert. Gör nästan allt rätt på fotbollsplanen.

(4) Alexis Sanchez, Arsenal

Arsenal har det gått trögt för hittills under säsongen men om det inte hade varit för Sanchez så hade det sett desto mörkare ut. Arsenal köpte Sanchez för att få lite mer oompf i sitt anfallsspel och det är just precis vad han har bidragit med. Kvick och teknisk, men behöver bättre eldunderstöd.

(3) Diego Costa, Chelsea

Tunga och hårdföra anfallare verkar vara Chelseas melodi. Många tvivlade på att Costa skulle kunna bli en succé i Chelsea, möjligen lurade av dennes bleka VM i ett ännu mer blekt Spanien. Men Costa har visat sig ha just precis de rätta egenskaperna för att lyckas som anfallare i Premier League, och få slår honom på fingrarna i det avseendet.

(2) Cesc Fabregas, Chelsea

Det var redan sedan tidigare välkänt vad den här spelaren kan och vad han är kapabel till på fotbollsplanen. Om någon tvivlade så har han gett svar på tal med mängder av väldigt starka prestationer och ett konstruktivt passningsspel som lyft Chelsea från titelutmanare till Premier Leagues dominanter. Tur för Chelsea att Arsene Wenger inte ville ha honom.

(1) Sergio Agüero, Man City

 

I en rättvis värld hade kanske Fabregas varit den bäste spelaren, och jag tvekade rätt länge. Men det går heller inte att komma ifrån att Agüero är en i sina stunder fullständigt magisk spelare, och i den utsträckning det alls finns någon fight i Man City den här säsongen så är det från argentinarens magiska fötter den kommer. Inte bara teknisk i konstruktiv mening, utan briljant spelförståelse dessutom.

:::

Några bubblare:

Nemanja Matic, Chelsea
Angel Di Maria, Man Utd
Cesar Azpilicueta, Chelsea
David Silva, Man City
Yaya Touré, Man City
Raheem Sterling, Liverpool

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-11-21 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons