Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alla vägar leder till Rom för Man City

Man City verkar ha gjort det till något av en vana med dramatiska vändningar i slutminuterna på Etihad. Återigen vänder Man City ett 1-2-underläge till vinst med 3-2 i matchens slutskede. Då som nu var Man City tvingade att vinna. Då som nu var Sergio Agüero den store matchhjälten.

Inför matchen nämnde jag tre punkter som var nödvändiga för Man City för att kunna vinna matchen mot Bayern. De var tvungna att hålla tätt och undvika defensiva misstag. De fick inte vara alltför försiktiga. Och de behövde ett aktivt stöd från läktarna. I efterhand kan vi konstatera att Man City lyckades vinna matchen ändå.

Man City lyckades inte undvika försvarsmisstag. Båda Bayerns mål kommer till på grund av bristande koncentration i Man Citys backlinje. Stödet från läktarna var även det märkligt nedtonat, ända fram till den osannolika avslutningen. En enda punkt lyckades Man City uppfylla och det var att undvika försiktighet, möjligen med hjälp av att de låg under och var tvungna att vinna.

Men man kan ha råd att strunta i sådana punkter om man har en spelare som Sergio Agüero i laget. Inte alltid men ibland. Det finns ett fåtal spelare i världen med både kvaliteten och karaktären att mer eller mindre på egen hand vända och bända sådana här matcher till sin egen fördel, och Agüero är en av dessa spelare.

Om inte Agüero lyckats vända matchen för Man City så hade tuffa frågor riktats till Manuel Pellegrini. Matchbilden var än en gång otroligt frustrerande. Att få spela med en spelare med på planen efter 20 minuter och dessutom ta ledningen, men sedan ändå hamna i underläge, är helt enkelt inte godkänt på den här nivån.

Den typen av hjärnsläpp kan hända undantagsvis för alla storlag, men för Man City under Manuel Pellegrini har det snarare utvecklats till undantagen som bekräftar regeln. Om Man City inte vunnit igår kväll hade kritiken och ansvaret fallit tungt på Pellegrini. Så kan fortfarande bli fallet. Man City måste ändå åka till Rom och knyta ihop säcken, men deras utgångsläge är nu betydligt starkare än förut.

Man City vet nu att en vinst mot Roma räcker för att kvalificera sig för slutspelet. Till och med oavgjort kan räcka, så länge det inte handlar om 0-0 och så länge CSKA Moskva inte lyckas besegra Bayern på bortaplan. Flera engelska lag innan Man City har baserat europeiska cuptriumfer på liknande vändningar. Var detta Man Citys motsvarande vändpunkt?

:::

Chelsea behöver inga vändpunkter. De gjorde bratwurst av Schalke på bortaplan med 5-0 och var fullständigt överlägsna. Därmed säkrade Chelsea gruppsegern men också möjligheten till ett något lugnare spelschema under en i övrigt mycket hektisk decembermånad.

:::

Arsenal och Dortmund är båda i stort behov av vändpunkter. Men inte så mycket i Champions League som i sina respektive ligaspel. I Champions League går det bra för båda lagen. Dortmund har mer eller mindre säkrat gruppsegern efter fyra segrar på fyra matcher. Arsenal har ikväll en god chans att säkra sitt gruppavancemang genom vinst eller oavgjort hemma mot just Dortmund. En uppgift de bör klara.

Liverpools situation är desto besvärligare. Fyra raka förluster gör att lagets självförtroende är på bottennivå. Samtidigt möter de Ludogorets på bortaplan som genom vinst kan öka sina chanser att få spela Europa League efter jul. Det är ett krångligt läge för Liverpool, men det är naturligtvis också en möjlighet för Liverpool att skapa sin egen vändpunkt under den här säsongen.

Vinst mot Ludogorets, samtidigt som Basel inte mäktar med att besegra Real Madrid på hemmaplan, och Liverpool har sett till att i sista gruppmatchen få möta just Basel i en helt avgörande match om vilket av de båda lagen som går vidare till slutspel. Liverpool har varit i den positionen förut, inte minst 2004-05 mot Olympiakos.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-11-26 kl 09:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons