Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #18: Arsenal och Tottenham jagar fjärdeplatsen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Adrian, West Ham
Jonny Evans, Man Utd
Kieran Trippier, Burnley
Juan Mata, Man Utd
David Silva, Man City
Eden Hazard, Chelsea
Alexis Sanchez, Arsenal

:::

Tankar och slutsatser:

Några överraskningar var det inte fråga om under annandagen. Chelsea vann, Man City vann, Man Utd vann, Arsenal vann, Tottenham vann och Liverpool vann. Alla storlagen vann med andra ord. Det enda något överraskande var kanske att de alla vann så förhållandevis enkelt.

Chelsea såg mäktigt imponerande ut i den tidiga matchen mot West Ham, och deras 2-0-vinst var aldrig ens i närheten av hotad. Och det enda som talar emot en ligatitel för Chelsea den här säsongen är att Man City därefter gick ut och körde över West Brom precis lika övertygande.

Annons

Det kan bli ett häftigt race mellan dessa båda lag om ligatiteln.

Om de återstående Champions League-platserna ser det ut som om i alla fall Man Utd har kopplat ett litet grepp. Dels poängmässigt. Dels rent spelmässigt då laget alltmer börjar hitta formen och flytet under Louis van Gaals managerskap. Spelet är stundtals sprudlande på ett sätt som det kanske inte varit sedan mer än fem år tillbaka i tiden.

Där bakom finns ett helt koppel av lag som jagar den återstående platsen. Där hänger både Southampton och West Ham i, men dem i hälarna är såväl Arsenal som Tottenham. Och det vore väl kanske inte någon vild gissning att det är mellan dessa båda två rivaler som kampen om den sista Champions League-platsen i slutänden kommer att stå.

Tottenham har haft en tendens den här säsongen att vinna jämna matcher med uddamålet, även matcher som de kanske inte borde ha vunnit. Inte sällan har de avgjort i slutet. Det talar för dem. Arsenal har haft en tendens att skapa problem för sig själva även när de vinner, inte minst tydligt idag med Olivier Girouds onödiga utvisning. Det talar emot dem.

Annons

Å andra sidan finns det rätt mycket historia som talar för Arsenal. Men allting har sitt slut och ingenting varar för evigt.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-27 00:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto