Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #20: Julhelgens effekter tydliga på tabellen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Costel Pantilimon, Sunderland
Ryan Shawcross, Stoke
Yaya Touré, Man City
Carlos Sanchez, Aston Villa
Ayoze Perez, Newcastle
Nacer Chadli, Tottenham
Abel Hernandez, Hull

:::

Tankar och slutsatser:

Den nya innegrejen i Premier League verkar vara för de stora lagen att tappa tvåmålsledningar på hemmaplan. Andra helgen i rad för Man City nu, först mot Burnley och igår mot Sunderland. Dessutom svarade Liverpool för en direkt motsvarighet mot Leicester.

Man City ordnade i alla fall till det till slut.

Undrar hur man tänker som Chelsea i det här läget. Man släppte Frank Lampard utan stök och bök till en amerikansk fotbollsklubb till stor del så klart som tack för lång och trogen tjänst. Jag tror inte man hade varit lika storsinta om alternativet istället varit att han sparkat ligatiteln till en konkurrent.

Annons

Bäst på twitter igår, i samband med matchen på White Hart Lane: ”Here’s the story of the Harry Kane.”

Man kan diskutera tidsperspektiv, kort sikt och lång sikt, men på det stora hela måste det ändå vara så att Roberto Martinez bör sitta väldigt löst på sitt jobb just nu. Det håller på att gå käpprätt åt fanders för Everton och det finns ingen ände i sikte.

Det må gå precis hur som helst för Burnley den här säsongen. De kan klara sig kvar i Premier League eller så åker de ur. Trots sina två senaste stora insatser så ger de ändå bara två poäng. Men man får ändå tillstå att de bjuder upp till en rejäl fight och show, med upphämtade underlägen på både Etihad och St James.

Helt om får man kanske säga om QPR som förvisso kämpar, men när man inte lyckas vinna matcher som den mot Swansea, på hemmaplan i ledning in i slutminuterna och med en man mer på planen, då är det liksom inte riktigt meningen att man ska klara sig kvar.

Annons

I och med gårdagens omgång så får den av publiken älskade, av (utländska) managers hatade, men av alla fruktade julfotbollen sägas ha kommit till sin ände. Och en lustig omständighet är att inget lag kom ifrån den julhelgen med nio poäng. Alla lag kommer att tappa poäng där.

Men en reflektion om det här med ”tur” i lottning och spelschema. Usch vad mycket jobbigare det är att exempelvis behöva ha två bortamatcher under den här perioden än blott en. En enorm fördel. Om det hade varit tvärtom, vänd på det så att borta varit hemma och hemma borta, så hade kanske både Chelsea och Man Utd varit niopoängare den här helgen.

Och tabellen hade sett rätt så annorlunda ut för tillfället.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-01-02 00:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto