Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #21: Ny manager-effekt för Crystal Palace och West Brom

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Gareth McAuley, West Brom
Jose Fonte, Southampton
Kieran Trippier, Burnley
Lazar Markovic, Liverpool
Remy Cabella, Newcastle
Steven Naismith, Everton
Saido Berahino, West Brom

:::

Tankar och slutsatser:

I toppen av tabellen fick Chelsea till slut resultaten med sig. En något krampaktig seger mot Newcastle följdes upp av ett poängtapp för Man City borta mot Everton, och Chelsea drar ifrån med två poäng. Delvis kanske en tidig effekt av den fördel i spelschema som man kan anse att Chelsea har under våren.

Strax under den absoluta toppen i tabellen så drabbades både Tottenham och Man Utd av varsin tung förlust. Crystal Palace fick till ett riktigt bra resultat med Alan Pardew som ny manager, och Southampton vann på Old Trafford för första gången sedan istiden. Därmed går Southampton förbi Man Utd i tabellen och upp på tredje plats.

Annons

Arsenal och Liverpool glädjer sig naturligtvis lite extra åt dessa förluster, i och med att de vann sina respektive matcher och därmed kryper närmare i tabellen.

Everton vann inte den här gången heller. Men det finns i alla fall tendenser till positivt spel i Everton i och med att laget har börjat återgå till ett mer direkt spel snarare än det mer kortpassningsbaserade spel som Roberto Martinez har försökt implementera i laget. Nöden har ingen lag, och resultat trumfar principer i Premier League.

I botten av tabellen så vann Burnley det viktiga bottenmötet mot QPR, vilket befäster något av det man kände efter förra omgången, att Burnley har en sportslig chans att hänga kvar i Premier League samtidigt som det ser alltmer hopplöst ut för QPR.

Två lag med nya managers i Premier League den här omgången. Crystal Palace med Alan Pardew, och West Brom med Tony Pulis. Båda lagen vann sina matcher med uddamålet. En bra början för båda således, men det återstår att se om den nya manager-effekten också kan få någon mer bestående betydelse för de båda lagen.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-01-12 08:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto