Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #22: Arsenal mosade Man Citys titelchanser på Etihad

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

David De Gea, Man Utd
Nathaniel Clyne, Southampton
Marcos Rojo, Man Utd
Jordan Henderson, Liverpool
Christian Eriksen, Tottenham
Bojan Krkic, Stoke
Diego Costa, Chelsea

:::

Tankar och slutsatser:

Det har varit bortalagens omgång så här långt i Premier League. Hela sju av nio matcher har slutat med seger för bortalagen, i flera av fallen antingen på ett överraskande eller spektakulärt sätt. Frågan är om detta är ett gott omen för West Brom och Tony Pulis som ikväll ska försöka spela hem några poäng borta mot Everton på Goodison Park.

Inför matchen på Etihad stod Sergio Agüero och Alexis Sanchez och frågade spegeln spegeln på väggen där vem som störst, bäst och vackrast i Premier League är. Medan de undrade så tog Santi Cazorla spegeln, krossade den i tusen bitar och regnade sju års olycka över Etihad i sin hittills bästa match i Arsenaltröjan.

Annons

Det var Arsenals första seger på Etihad på fem år och det var därtill en högst välförtjänt seger. Arsenal var utan tvivel det bästa laget och det här lär vara ett resultat som ger Arsenal gott råg i ryggen inför resten av säsongen. Än en gång spelar Arsenal bortamatch i Manchester med spelare som Bellerin och Coquelin på planen, men med ett helt annat utfall.

Just att Hector Bellerin och Francis Coquelin båda två gör så väldigt bra matcher, i en så pass svår match och under så pass svåra förhållanden, måste vara en stor av många ljuspunkter med gårdagens match. Arsenals så kallade breddspelare, produkterna från deras akademi, har länge betraktats som en risk men kan kanske från och med gårdagen istället ses som en möjlighet och viktig tillgång.

För Man City var det så klart ett smärtsamt resultat. Det innebär att de nu ligger fem poäng efter Chelsea i titelstriden och detta med en match på Stamford Bridge på menyn redan i nästa omgång. En förlust där och avståndet är åtta poäng och då ser försprånget ointagligt ut för Chelsea. De tappar knappast ett sådant försprång två gånger på en säsong.

Annons

Bottenlagen fortsätter att förlora och förlora på nesliga sätt. Leicester lägger med uddamålet hemma mot Stoke, QPR tar inte tillvara på chanserna mot ett labilt Man Utd, Burnley tar storklubbarna som förebild och slänger iväg en 2-0-ledning på hemmaplan till torsk mot Crystal Palace. Hull viker ned sig i andra halvlek mot West Ham och blir mosade på Upton Park.

Den enda förhoppningen för dessa lag är att ytterligare fem lag ovanför dem ligger inom tre poängs avstånd till nedflyttningsstriden. Bland dem för övrigt kvällens kombatanter, Everton och West Brom. Något oväntat inför säsongen skulle jag säga att just den matchen skulle komma att beskrivas som en match i nedflyttningsstriden.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-01-19 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto