Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tottenham har inte råd med mer slarv mot Sheffield United

Lackadaisical

ANNONS

ADJECTIVE
Lacking enthusiasm and determination, carelessly lazy: ”a lackadaisical defence left Spurs adrift in the second half”. Synonyms: careless, lazy, unenthusiastic, half-hearted.

Dagens skrock kommer från Google där någon anställd med vad man får anta vara Arsenalsympatier har gått in och ändrat i definitionen på ordet ”lackadaisical” i syfte att göra lite rolig narr av Tottenhams läckande försvarsspel.

Tottenham slarvade mot Leicester i FA-cupen senast. Kanske beror ett sådant slarv dels på en mental och fysisk trötthet efter att med en halv säsong under bältet redan ha gjort 37 matcher, dels på att Tottenham och Mauricio Pochettino gjorde nio förändringar i sin startuppställning utan att egentligen ha någon sammanhängande tanke i sin rotationspolicy. En framgångsrik sådan policy måste bygga på att fräscha spelare kan komma in och prestera med god form.

ANNONS

Tottenhams slarv är i min mening uppenbart över hela planen. Defensivt i meningen att Tottenham inte är tillräckligt skickliga på att stänga en match som exempelvis Chelsea. Offensivt i meningen att Tottenham inte heller riktigt förmår att döda matcher i den stil som exempelvis Man City har för vana att kunna göra. Om Tottenham vill börja uppnå riktig framgång så är detta brister som behöver åtgärdas.

Tottenham har fått mycket välförtjänt beröm den här säsongen för sin förmåga att avgöra matcher i dess slutskede. Baksidan av att ofta befinna sig i sådana situationer är dock att man rent statistiskt också ökar sannolikheten för att försätta sig i lägen som man till slut inte lyckas reda ut, vilket leder till onödiga poängtapp eller olyckliga cupförluster.

Tottenham spelar ikväll sin tredje cupmatch inom loppet av en vecka, det vill säga returmötet mot Sheffield United på Bramall Lane. De går in i matchen med en 1-0-ledning i bagaget från den första matchen på White Hart Lane, men stukade efter helgens förlust mot Leicester och med vad man får förmoda vara en ytterst entusiastisk hemmapublik. Det kommer alls inte att bli någon lätt uppgift.

ANNONS

Det finns ju olika sätt att reagera på en förlust. Det första sättet är att bli förbannad, skrika, slå sönder saker och skylla på allt möjligt. Det andra sättet är att låtsas som om förlusten i själva verket är något positivt, som om man på något vis förlorade med avsikt för att på så vis uppnå någon form av mer eller mindre långsökt fördel. Ett exempel kan vara de som hävdar att det var bra med en förlust eftersom det då blir färre matcher och man då kan ”fokusera” på de matcher som är viktiga.

Det tredje sättet är det förmodligen mest konstruktiva. Det vill säga att bli förbannad över det dåliga resultatet men rikta denna ilska mot sin egen insats och använda det som tändvätska i kommande match. Fördelen med att spela så snart igen är att där inte finns något utrymme för att älta gamla misstag. Om Tottenham kan utnyttja detta ikväll så har de goda möjligheter att klara av den här matchen mot Nigel Cloughs Sheffield United.

ANNONS

Om det emellertid skulle bli förlust och någon kommer försöka vända det till något positivt, ”en match mindre!”, så blir jag dock tokig så jag börjar skrika. Dels finns det ingen supporter, manager elle spelare vid sina sinnens fulla bruk som tackar nej till en cupfinal på Wembley. Dels handlar det alltså om en match mer eller mindre vilket knappast påverkar matchprogrammet i någon större eller mer betydelsefull utsträckning.

Men det finns ingen anledning att tro att Tottenham tar lätt på den här matchen. Man kan så klart hävda att själva anledningen att Mauricio Pochettino vilade så många spelare i lördags var just för att kunna hålla fokus just på denna match. Bättre en cupfinal i handen än en cupfinal i skogen verkade vara hans resonemang i det avseendet.

Men Pochettino har samtidigt många beslut att fatta vad gäller både Tottenhams försvar och anfall. Vem ska stå i mål? Vilka ska spela i backlinjen jämte Kyle Walker och Jan Vertonghen som framstår som givna. Vilken anfallare spelar man längst fram när Harry Kane å ena sidan kan behöva vila men övriga anfallare å andra sidan inte förmår göra mål på sina chanser? Det är i planens båda ändar som Tottenham måste hitta nya svar och lösningar.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-01-28 kl 10:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto