Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan #24: Tottenham är ett underskattat fotbollslag

Veckans lag

:::

Bubblare:

David De Gea, Man Utd
Joleon Lescott, West Brom
Kyle Naughton, Swansea
Darren Fletcher, West Brom
Ki Sung-Yueng, Swansea
Carles Gil, Aston Villa
Danny Ings, Burnley

:::

Tankar och slutsatser:

Man vet att världen har svängt hela kröken rätt ned i tokironisk galenskap när Sam Allardyce står i en intervju efter match och häcklar motståndarna för att ägna sig åt långbollstaktik. Han känns liksom som den som sist av alla borde ha några synpunkter på detta.

Ändå är det svårt att hålla det mot honom alltför mycket. Kanske såg han bara tillfället att korrekt poängtera att det minsann inte bara är han som kan ägna sig åt detta utan betydligt större lag än de som han varit manager för. Sedan är det ju besvärande nog så att han har helt rätt i sak, Man Utd var i total avsaknad av egen spelidé reducerat till ett långbollsjagande fotbollslag under stora delar av söndagens match.

ANNONS

Kritiken mot Louis van Gaal börjar bli alltmer berättigad, och den stora delen av kritiken bör vara att med över en halv säsong spelad så ser Man Utd ännu inte ut att ha hittat ens tendenser till en egen spelidé.

En tydlig spelidé har emellertid Mauricio Pochettino lyckats bygga in i Tottenham. Tottenham vinner ännu en stormatch på White Hart Lane mot en Londonkonkurrent, och nu som då så gör man det trots att man hamnar i ett tidigt underläge. Det är just den där typen av matcher som Tottenham med all sannolikhet hade förlorat, eller i alla fall inte vunnit, för bara något eller några år sedan. Men nu vinner man dem.

Ridgeway Rovers. Den lilla klubben med det mycket Busterliknande namnet har nu fostrat i alla fall två engelska fotbollsstjärnor. David Beckham är utan tvekan den störste och mest kände av dem. Men (”Here’s the story of the”) Harry Kane kan vara på god väg att komma ikapp, åtminstone fotbollsmässigt. Vilket stjärnskott och vilket genombrott!

ANNONS

Tottenham är ett lag som i min mening ofta underskattas, detta trots att det är ett lag som har blivit allt starkare under senare år. För några år sedan var mycket av denna styrka förkroppsligad i Gareth Bale, men två år senare är Tottenham som lag betydligt starkare än förut.

Detta trots att Tottenham inte värvar ”storspelare” på samma sätt som övriga toppklubbar i Premier League, till stor del naturligtvis för att de inte kan. Men ett lag kan bli starkare för den sakens skull, och det går att värva mycket kompetenta fotbollsspelare utan att de är storspelare. Det är bland annat så klubbar som Porto, Dortmund, Benfica, Sevilla med flera har lyckats så bra i det europeiska cupspelet som de gjort, och vunnit såväl Champions League som Europa League.

Kanske är det en underskattning som beror på att ”Tottenham är Tottenham”, myten om laget som alltid misslyckas så att säga. En sorts bohemisk underdog-myt som fansen själva gärna odlar. Till stor del kan det så klart också handla om rivaliserande fans som omedvetet vill underskatta dem. Men i Premier League i nuläget är det förmodligen bara Chelsea och Man City som kan känna att de som fotbollslag betraktat går säkert mot Tottenham sett över en hel säsong.

ANNONS

Det är egentligen ett anmärkningsvärt bra jobb som Mauricio Pochettino har gjort med Tottenham på rätt kort tid. En klubb och ett lag i förändring, många nya spelare, lagets storstjärna har hyfsat nyligen lämnat – ändå presterar Tottenham så pass bra som de nu gör. Om Louis van Gaal hade presterat lika bra som Pochettino i det avseendet så hade titelstriden förmodligen sett annorlunda ut nu.

Ändå ligger alltså Man Utd fyra nu, en poäng före Tottenham i tabellen och ytterligare en poäng före Arsenal. En poäng före Man Utd ligger i sin tur Southampton som ge vika. Och tre poäng efter Arsenal jagar fortfarande Liverpool efter ett uppsving i ligaspelet på senare tid. Det artar sig till en rätt spännande kamp om de två Champions League-platserna.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-02-09 kl 01:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto