Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kommer Man City vända sina ensamma ögon mot Carlo Ancelotti?

Det var sekunder från att komma tillbaka och bita Tim Sherwood i ändalykten, men ett fatalt målvaktsmisstag av Ben Foster gav Aston Villa en straff som Christian Benteke förvaltade. Tre otroligt viktiga poäng för Aston Villa som helt säkert var pressade precis som Sherwood redan konstaterat under måndagen, men lika säkert inte i någon positiv mening.

Någon press känner dock inte Manuel Pellegrini, om vi ska ta honom på sitt ord. Efter två raka förluster, mot Barcelona och Liverpool, där inte minst en taktisk naivitet har framträtt i all önskvärd kontrast, så cirklar gamarna över hans huvud och många menar att hans tid som Man Citys manager är räknad.

Pellegrinis något ihärdiga garantier att han minsann inte hade någon avsikt att ändra sitt taktiska upplägg gör dock mest att han framstår som något trotsig och tjurig i vetskapen att han står trängd mot en vägg med en skyttepluton i färdigställning framför honom. Minst lika bestickande som taktisk naivitet är dock att Manuel Pellegrini helt enkelt inte verkar kunna ingjuta laget med vilja eller energi.

Carlo Ancelotti är ett namn som har förekommit som möjlig ersättare för Manuel Pellegrini. Utan att veta i vilken utsträckning det är ett namn som faktiskt har snurrat inne i Man Citys ledningskorridorer så kan man konstatera att det är ett namn som äger någon form av logik. Ancelotti har rimligtvis redan uppnått allt han kan uppnå med Real Madrid, i England har han dock ett och annat kvar att bevisa.

För Man City så är Carlo Ancelotti naturligtvis också ett namn som äger en godkänd europeisk meritlista. Med sina tre segrar som manager i Champions League så är det bara Bob Paisley som tangerar hans facit, men under eran av Champions League så befinner sig nu Ancelotti i ensamt majestät. I det avseendet slår han nu även José Mourinho på fingrarna.

Just denna gravitas är i sig ett argument för Ancelotti. Där finns ett lugn och en värdighet i Ancelottis managerstil som kontrasterar väl med Mourinho men som samtidigt ger viss immunitet mot dennes konster och påhitt. I någon mening är det ett namn som snarare borde kunna provocera Mourinho, i och med att Ancelotti alltså är en av få managers som inte bara kan säga sig vara mer framgångsrika än Mourinho, utan dessutom kan säga sig ha lyckats där han misslyckats.

För Real Madrid är ju den klubb där Mourinho i någon mening kan sägas ha gått bet. Om det nu ska kallas för ett misslyckande så gick det förvisso ändå ganska bra, men målet med en Champions League-titel uppnåddes inte och Mourinho vann aldrig riktigt klubbens och fansens stöd. Carlo Ancelotti efterträdde dock Mourinho och med honom vann Real Madrid till sist den så eftertraktade La Decima.

Något större och mer komplicerat jobb inom fotbollen än att vara manager för Real Madrid finns inte. Milan är knappast någon lekstuga det heller. Ancelotti klarade båda dessa uppgifter med bravur, så Man City skulle i Ancelotti få en manager som är van och bekväm med att vara manager för en sådan storklubb som Man City kanske är men definitivt vill bli.

I det avseendet erbjuder Carlo Ancelotti något som ingen av hans eventuella företrädare har kunnat göra. Invändningen mot Manuel Pellegrini har hela tiden varit att han saknat tyngden och trovärdigheten att leda en riktig storklubb, inte minst avslöjat i Real Madrid. Roberto Mancini kom till England och Man City med ett gigantiskt mindervärdeskomplex runt halsen som till slut tog ut sin rätt.

Carlo Ancelotti känns som det rätta steget och det naturliga nästa steget i Man Citys utveckling som engelsk och europeisk storklubb. Det betyder inte att Ancelotti är det enda eller ens det enda bra valet. Men jag har själv svårt att se ett bättre namn.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-03-04 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons