Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hörnan #28: Små marginaler både i toppen och botten

Veckans lag

:::

Bubblare:

Hugo Lloris, Tottenham
Gary Cahill, Chelsea
Alan Hutton, Aston Villa
Steven N’Zonzi, Stoke
Eden Hazard, Chelsea
Saido Berahino, West Brom
Dame N’Doye, Hull

:::

Tankar och slutsatser:

Baksmälla. Antingen alkoholbetonad eller finalbetonad. Oavsett vilket så var det både risk och en tydlig möjlighet när Chelsea idag skulle möta West Ham. I själva verket är det ju så lite som krävs för att det man vann i ligan i söndags skulle gå förlorat bara tre dagar senare.

Nu blev det som nästan alltid brukar bli mellan West Ham och Chelsea, det vill säga Chelsea vinner. West Ham har märkligt svårt just för Chelsea av topplagen, kanske finns där någon psykologi i botten. Den här matchen var dock Thibaut Courtois tvungen att rädda åt Chelsea, med ett antal svettiga räddningar.

Som det brukar bli blev det också för Arsenal. Jag vet inte hur många gånger den här säsongen som Arsenal har gått fram till 2-0, släppt in 2-1 för att därefter vinna med dessa siffror. Det har varit ett antal gånger. Kanske kan vi i det se en skillnad mot från förr. Tidigare hade Arsenal släppt in 2-2 också, alternativt aldrig gjort 2-0.

Det är tätt i toppen, eller snarare om de två återstående Champions League-platserna. Arsenal vinner, Liverpool vinner och efter många om och men så vinner också Man Utd. Bakom dem smyger Tottenham som kan gå upp på 50 poäng om man vinner sin hängmatch mot QPR.

Det just precis enda som talar för Man Utd i kampen om Champions League-platserna är att de lyckas vinna matcher där de spelar helt uruselt. Newcastle var sällsynt dåliga igår. Ändå satt man utifrån spelet och anade att det enda laget i världen som skulle kunna undvika att göra mål på Newcastle var Man Utd, liksom det enda laget som skulle kunna misslyckas med att hålla nollan mot Newcastle var Man Utd. Välbehövligt men knappast välförtjänt.

Aston Villa tog en livsviktig seger mot West Brom i Midlandsderbyt, efter att ha fått en straff till skänks i matchens absoluta slutsekunder. Så liten är alltså skillnaden från katastrofrubriker till de positiva och hoppfulla rubriker som nu följde på segern.

Kanske måste ett lag i bottenstriden ha lite sådan tur som Aston Villa hade där för att kunna hålla sig kvar. I så fall är loppet verkligen kört för Leicester, för det är svårt att se något annat lag i ligan med sådan dålig tur. Två icke erhållna straffar och ett skott rätt i stolpen mot Man City innan det gick som det brukar i sådana situationer, Man City gjorde 2-0.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-03-05 kl 03:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons