Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #32: Maktskifte i Manchester

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Lukasz Fabianski, Swansea
Wes Morgan, Leicester
Ben Mee, Burnley
Morgan Schneiderlin, Southampton
James McCarthy, Everton
Aaron Ramsey, Arsenal
Cesc Fabregas, Chelsea
Glenn Murray, Crystal Palace

:::

Tankar och slutsatser:

Sju poängs försprång, en match mindre spelad. Hur otroligt svaga Chelsea än ser ut för stunden så har de fortfarande vunnit sina tre senaste ligamatcher. Mästartakter!

Hade Chelsea spelat bättre om de hade varit jagade på riktigt i titelstriden? Förmodligen. Ändå surt för övriga lag att veta att om de bara genomfört hela säsongen på ett kompetent vis så hade en ligatitel varit fullt möjlig.

Annons

Som om inte nedflyttningsstriden var raffinerad och rafflande nog så har Leicester bestämt sig för att ta fajten. Två raka segrar placerar dem mitt i smeten med tre poäng upp till strecket och en match mindre spelad.

Den matchen är dock mot Chelsea.

Aston Villa tar tre enorma poäng på bortaplan mot Tottenham och frågan är om inte Christian Benteke för andra gånger mer eller mindre spelar kvar Aston Villa i Premier League på egen hand.

Tottenhams säsong har pyst ut i ingenting ungefär lika diskret som en blöt fis under ett varmt täcke.

Garry Monk. Efter Brendan Rodgers och Michael Laudrup tillträdde den anonyme engelsmannen som nu tagit Swansea till lagets högsta poängskörd hittills. Lär inte vinna årets manager men är ändå kanske den mest underskattade managern i ligan.

Sju poängs underläge, en match mindre spelad. Vid vinst mot Newcastle så ligger Liverpool fyra poäng bakom ett fritt fallande Man City. Större under har skett.

Annons

Överlever Manuel Pellegrini till nästa omgång?

:::

Ashley Young och Marouane Fellaini.

Om någon på förhand skulle ha spekulerat i vilka två spelare, i eller utanför klubben, som skulle visa sig vara nycklarna i Man Utds pånyttfödelse så hade nog dessa två varit bland de sista någon nämnde.

Visst, hela laget presterar nu bättre. Michael Carricks betydelse går knappast att överskatta. Wayne Rooney frustar av energi och Juan Mata briljerar med finess.

Men det är Fellaini och Young som bidrar med det extra, det specifika för Man Utd och det svårförutsedda för motståndet. Kraft, tyngd och fart i en stark kombination.

Stort för båda som stundtals varit utskällda och utdömda på Old Trafford. För Fellaini handlade det nog till stor del om att komma ut ur David Moyes dödsdömda skugga.

Båda är taktiska vapen i Louis van Gaals taktik. Dels farliga i sig själva. Dels skapandes utrymme för andra spelare som Rooney och Mata. Man Utd börjar hitta tillbaka till sin förmåga att göra mål på många olika sätt.

Annons

Manchester går i rött igen. Vad matchen led var det också tydligt hur United växte och City sjönk mentalt. Många kommer vilja tillskriva den här matchen en tung symbolik.

Klart är att Man City måste bygga nytt. Samtidigt som Man Utd kan bygga vidare.

Publicerad 2015-04-12 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto