POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De bästa värvningarna i Premier League 2014-15

Är det för tidigt att redan rangbestämma värvningarna till Premier League den här säsongen? Nej, jag tycker inte riktigt det, visst kan någon spelare göra ett visst avtryck de här sista veckorna men det kommer ändå inte och bör heller inte påverka helhetsintrycket för säsongen.

Den här listan i slutet av säsongen följer på ett naturligt sätt upp motsvarande lista från början av säsongen. Av god tradition brukar jag kyssa några riktiga grodor på den listan, Joe Cole och Marouane Fellaini hör till klassikerna, och så även den här säsongen där Eliaquim Mangala är en bland flera.

Det har inte varit helt lätt att identifiera genuint bra värvningar till Premier League den här säsongen. Desto lättare har det varit att hitta de riktigt dåliga och misslyckade värvningarna. Kanske säger det något om tendensen i Premier League att sprätta pengar på spelare utan någon större eftertanke. Eller så är det en tillfällighet.

Men de tio värvningar jag hur som helst tycker är bäst den här säsongen är:

(10) Esteban Cambiasso, Leicester

Det fanns många kandidater till tiondeplatsen på den här listan, men den som ändå imponerat mest på mig, inte minst i en svår omgivning, är Cambiasso. Att Leicester fortfarande har en chans att hålla sig kvar i Premier League är inte så lite tack vare Cambiasso som bidragit efter bästa förmåga med i alla fall lite tuffhet på det centrala mittfältet.

(9) Enner Valencia, West Ham

Om ryktena stämmer att Rafa Benitez är på väg att ta över som manager i West Ham till nästa säsong så finns det anledning att befara att han kan hitta på jobbiga saker med Valencia som anfallare. West Ham har hittat ett riktigt litet fynd i den ecuadorianska anfallaren som inte helt utan anledning bär smeknamnet Superman.

(8) Graziano Pellè, Southampton

Pellé är en anfallare som har haft det lite trögt med målskyttet sedan nyår, men att en anfallare har perioder där målen inte riktigt vill komma kan sägas om betydligt större namn än Pellé. Sett till säsongen som helhet så är Pellé emellertid en av de främsta anledningarna att Southampton har hävdat sig så väl i ligan under säsongen.

(7) Bafetimbi Gomis, Swansea

När man värvar en spelare huvudsakligen som backup till en spelare man redan har i laget, och den värvade spelaren därefter kan gå in och ersätta den obefintliga spelaren mer eller mindre omedelbart så har man gjort en riktigt genomtänkt och väl planerad värvning. Att tappa Wilfried Bony hade kunnat vara tungt för Swansea men Gomis har gjort tappet hanterbart.

(6) Daryl Janmaat, Newcastle

På tal om att hantera sålda spelare så har även Newcastle hanterat Mathieu Debuchys flytt till Arsenal riktigt bra. Newcastle såg bara till att värva en troligtvis bättre spelare som förmodligen är den högerback i ligan under säsongen som stått för flest och mest bra prestationer. Arsenal borde inte ha tagit omvägen via Newcastle.

(5) Toby Alderweireld, Southampton

Southampton har en så pass småputtrig offensiv att det är lätt att glömma bort att grunden för lagets framgångar den här säsongen har varit ett av de mer stabila centrala försvaren. I det avseendet har inte Ronald Koeman förnekat sig. Alderweireld har varit en väldigt viktig del i detta försvarsbygge, inte minst som ersättare för den till Liverpool flyktade Dejan Lovren.

(4) Ander Herrera, Man Utd

Knappast den mest högprofilerade värvningen som Man Utd tog sig för i somras men som det skulle visa sig, den bästa. Med Herrera har Man Utd till sist hittat den centrala mittfältslänk mellan försvar och anfall som laget har letat efter i flera säsonger. Där finns också en passningsskicklighet som gör att Man Utd inte behöver gå i självmordstankar över Michael Carricks inte helt avlägsna pensionering.

(3) Diego Costa, Chelsea

Om vi hade gjort bokslut för den här listan strax efter nyår så hade Diego Costa helt säkert kunnat befinna sig högre på den här listan. Men sedan dess har den hårda Premier League-verkligheten delvis kommit ikapp honom. Premier League ain’t in Kansas. Ändå så är Costas målbidrag en tungt vägande orsak till Chelseas högst sannolika ligatitel och precis vad de saknade förra säsongen. (4)

(2) Alexis Sanchez, Arsenal

Det går att hitta flera goda orsaker till Arsenals nuvarande formkurva i Premier League och höga kvalitet, bland dem inte minst Mesut Özil. Men under hösten var det i huvudsak Sanchez som var den som höll Arsenals näsor ovanför vattenytan och även nu är det Sanchez som står för den främsta offensiva spetskvaliteten i Arsenal. En spelare i världsklass. (3)

(1) Cesc Fabregas, Chelsea

Fabregas har likt Chelsea haft det kämpigt den senaste månaden men det förtar inte det faktum att Fabregas har varit en ovärderlig kugge i Chelseas maskinrum under hela säsongen. Och även i dessa dagar när spelet ser rostigt ut så bidrar Fabregas ändå med helt avgörande mål. José Mourinho visste vad han ville när han värvade Fabregas och Fabregas har onekligen levererat. (1)

Publicerad 2015-04-13 kl 19:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto