POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De sämsta värvningarna i Premier League 2014-15

Redan igår kunde jag konstatera att det var svårt att hitta särskilt många genuint bra värvningar i Premier League den här säsongen. Desto lättare var det emellertid att hitta de spektakulärt dåliga värvningarna. Där finns onekligen några prima kandidater på en lista över de sämsta värvningarna i Premier League.

Sådana här listor tar ju med nödvändighet ett individuellt perspektiv. Men man kan också fråga sig vilken klubb det är som har värvat bäst respektive sämst i helhet den här säsongen. Vilka klubbar som värvat bäst kunde man till viss del utläsa i gårdagens blogg och där anser jag att Chelsea och Southampton är de klubbar som gjort bäst ifrån sig.

Den klubb som emellertid har värvat sämst den här säsongen är i min mening Liverpool, och det utan någon större konkurrens. Mario Balotelli och Dejan Lovren är båda spektakulära misslyckanden, dessutom på för Liverpool viktiga lagpositioner. Rickie Lambert är en bubblare till den här listan. Andra värvningar som Adam Lallana, Alberto Moreno och Lazar Markovic har inte varit direkt dåliga men heller inte bra.

Vill man då peka på Man Utd som en annan kandidat så kan man visst konstatera att de minsann också gjort riktigt dåliga värvningar, men även en och annan bra värvning, och därtill med starka spelare redan i truppen som gör att de dåliga värvningarna inte har stått dem lika dyrt i sportslig mening.

(5) Mario Balotelli, Liverpool

Jag  hävdar med en dåres envishet att det här trots allt var en bra värvning att göra i somras med den information som då stod till buds. Det var rätt att ta chansen. Men chansen misslyckades. Balotelli hittade aldrig rätt i Liverpool och den stora frågan är så klart om det finns någon klubb i världen i vilken Balotelli kan slå sig till ro. I Liverpool blev han dock en anfallskugge som helt enkelt inte levererade trots att han behövde leverera. (7)

(4) Angel Di Maria, Man Utd

Den sett till transfersumman dyraste spelaren i Premier League platsar några månader senare inte i sitt eget lag utan har petats av ett dykande mähä till engelsk yttermittfältare. Nåja, något hårdraget. Förväntningarna spelar så klart ett spratt här. Inför säsongen sa jag att Di Maria kunde återföra skräckfaktorn till Man Utd. Det visade han sig kunna. Fast inte riktigt på det sätt som var tänkt. Dock kommer en ny säsong. (2)

(3) Dejan Lovren, Liverpool

Liverpools problem förra säsongen var att man saknade backar som var spelskickliga nog att spela laget ur press. Det problemet var avsett att åtgärdas med köpet av Lovren från Southampton, som av en del vid den tidpunkten beskrevs som en av ligans bästa backar. Överdrivet ansåg jag i en av ytterst få ljuspunkter i mina transferbetyg från i somras. Värvningen av Lovren blev inte alls vad Liverpool hade hoppats på.

(2) Eliaquim Mangala, Man City

Mangala utgör dock ingen ljuspunkt i mina transferbetyg. Det gör det så klart vanskligt att vara alltför kritisk mot Man City i just detta avseende. Men det är klart att det var en risk att förstärka den lagdel som samtidigt är lagets akilleshäl med en i Premier League-sammanhang oprövad mittback. Mangala som hade kunnat bli en kompetent avlastning till en alltmer sliten Vincent Kompany blev istället under sin första säsong i klubben en belastning för Man City. (10)

(1) Radamel Falcao, Man Utd

Ja, det är bara ett lån skulle någon kunna invända. Men givet ett låns syfte och karaktär så borde det vara desto viktigare att verkligen veta vad man vill ha ut av spelaren under en begränsad tidsperiod. Det är svårt att föreställa sig något lån i fotbollshistorien mer misslyckat och dyrköpt än Falcao. Istället för en effektiv världsanfallare fick man en spelare vars hittills största bidrag har varit att i bästa fall förvirra motståndarförsvaren genom att planlöst halka omkring på planen. (9)

Publicerad 2015-04-14 kl 12:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto