POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sterling och Walcott blir två av sommarens transfersagor

Med sex matcher kvar av ligasäsongen så ser det redan ut att kunna bli en lång sommar med mer eller mindre frustrerande transfersagor.

Man City är en klubb som är i stort behov av att förnya och inte minst föryngra sin spelartrupp, dessutom en klubb med välfylld skattkista. Man kan räkna med att mer eller mindre varje spelare kapabel att ta ett andetag kommer att vid något tillfälle kopplas samman med dem.

Man Utd har spenderat stora summor på nya spelare de senaste åren och många räknar med att detta kommer att fortsätta.

Chelsea har ett starkt lagbygge redan men de flesta tror nog att Chelsea är beredda att göra åtminstone en stor värvning i sommar, inte omöjligtvis till en backlinje där José Mourinho kanske inte behöver oroa sig för nuet men ändå börja se till framtiden.

Arsenal har gjort några profilvärvningar två somrar i rad i form av Mesut Özil och Alexis Sanchez, och mer än så behövdes tydligen inte för att det därmed skulle bli någon sorts etablerad sanning att Arsenal kommer fortsätta göra minst en sådan värvning varje sommar.

Liverpool kommer rimligtvis omgruppera efter den här säsongen men behöver samtidigt kanske också mer tid på sig att smälta alla värvningar som gjordes inför den här säsongen. Anfallet är dock en lagdel som rimligtvis kommer ses över under sommaren.

Några transfersagor som redan har börjat manifestera sig är framför allt så klart Raheem Sterling i Liverpool men även Theo Walcott som befinner sig i ett välkänt kontraktslimbo med Arsenal.

Sterling har så klart diskuterats tidigare. Om man ska tro djungeltrummorna så är det i huvudsak Man City som ska sägas ligga och lura i vassen, vilket kanske ligger i sakens natur då de lär vara den enda engelska klubben med tillräckligt mycket pengar och tillräckligt lite sparsamhet att ge sig in i en sådan affär.

Man City sägs förbereda ett bud om £30m vilket känns som i lägsta laget sett till vad Liverpool skulle kräva för att sälja till en konkurrent. Detta givet att Liverpool alls vore intresserade av att sälja Sterling, en affär som onekligen skulle skada deras trovärdighet som topplag.

Man City påstås samtidigt rikta sina fuktiga blickar mot Jordan Henderson och Jack Wilshere, så det kan mycket väl handla om media som skjuter med hagelbössa i förhoppning om att de i alla fall måste träffa något oavsett vad.

Att Man City emellertid skulle vara beredda att betala närmare £50m, den siffra som inte minst nämns av stridslystna Liverpoolfans, är dock osannolikt då Sterling helt enkelt inte är så bra. Ännu.

Samtidigt som det runt Raheem Sterling har uppstått en svekdebatt och mummel om girighet så önskar sig spelaren en egen sång från The Kop. Vilket möjligen skulle kunna ses som ett illa valt tillfälle att framföra en sådan önskan, men likaväl som ett försök till ursäkt och en ouverture att stanna i klubben.

Raheem Sterling har så klart ett förhållandevis bra förhandlingsläge då han är en spelare på uppgång och då Liverpool både vill ha kvar honom och möjligen också behöver honom.

Detsamma kan man inte gärna säga om Theo Walcott.

Det är nästan så man tycker lite synd om Walcott. På sätt och vis befinner han sig i samma typ av kontraktsläge som andra Arsenalspelare före honom, inte minst Cesc Fabregas och Robin van Persie. Men hans förhandlingsläge är ett helt annat och desto sämre.

Dels var Arsenal då ett lag med tveksamma framtidsutsikter samtidigt som man nu uppfattas som ett lag på uppgång igen. Dels var Fabregas och van Persie nyckelspelare i Arsenal samtidigt som Walcott näppeligen länge får speltid där spelare som Özil, Giroud, Sanchez och Cazorla istället har tagit vid.

Det är inte precis något gynnsamt läge att börja krångla och spela hårdboll med sitt kontrakt, så ett klubbyte verkar sannolikt för Walcott. Barcelona, Man Utd eller någon dylik storklubb står dock inte riktigt på menyn för Walcott som nog snarare får sikta in sig på att starta upp sin karriär på nytt.

Det där kan ju vara lite svårsmält för spelaren, samtidigt som det nog finns ett koppel med framför allt engelska klubbar som trots allt är intresserade av Walcotts tjänster. Så min gissning är att det här blir en av sommarens mer utdragna transfersagor. Samtidigt en av de tråkigaste.

En av de mer intressanta transfersagorna, på sitt eget sätt och vis, verkar emellertid bli vad som händer och sker med Jürgen Klopp, fotbollsvärldens främsta darling som nu verkar vara på väg att lämna Dortmund efter den här säsongen.

Mer om det i en senare blogg.

Publicerad 2015-04-15 kl 12:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå