Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hörnan #34: Mourinho - Ogenomtränglig på planen och oemotståndlig i media

Veckans lag

:::

Bubblare:

Kasper Schmeichel, Leicester
John Terry, Chelsea
Aleksandr Kolarov, Man City
Charlie Adam, Stoke
Robbie Brady, Hull
Kevin Mirallas, Everton
Nelson Oliveira, Swansea

:::

VECKANS VINNARE:

Hull. Hull hade sex raka ligamatcher utan vinst och var med en sådan dålig matchsvit spikrakt på väg nedåt under nedflyttningsstrecket. Vinsten borta mot Crystal Palace var därför otroligt viktig för dem, särskilt som flera av lagets direkta konkurrenter samtidigt förlorade eller tappade poäng. Ska Hull hålla sig kvar i Premier League så är det nu de måste börja ta poäng.

Leicester. Marginalerna är hårfina stundtals. Om Matty Taylor hade gjort mål på Burnleys straff så hade kanske allt sett annorlunda ut. En minut senare gör istället Jamie Vardy segermålet för Leicester fram till lagets fjärde raka vinst, något som tar dem ovanför nedflyttningsstrecket. Om Nigel Pearson efter lagens förra möte var sur för att Burnley tog en inte särskilt förtjänt poäng så är det den här gången Sean Dyches tur att bita i det sura äpplet.

Chelsea. Det är långt ifrån alltid det är vackert när Chelsea spelar fotboll, men laget har utan tvekan bevisat att de är ligans för tillfället klart bästa fotbollslag. Chelsea och José Mourinho demonstrerar också för övriga lag med titelambitioner vad de faktiskt saknar. Det är ett svaghetstecken av Man Utd att inte kunna göra mål trots överlägset bollinnehav. Det är ett svaghetstecken av Arsenal att inte kunna göra mål på Emirates.

:::

VECKANS CLIFF BARNES:

Man Utd. Om svansföringen i Man Utd var hög efter vinsterna mot Liverpool och Man City så har svansen åkt mellan benen igen snabbt som ögat. Förlusten mot Chelsea var uthärdlig men matchen mot Everton placeras i facket för pinsamma insatser. Ett individuellt och kollektivt outhärdligt svagt försvarsspel samt ett omständligt bollinnehav utan mål och mening. Matcherna mot Tottenham, Liverpool och Man City visade att Man Utd har en hög kapacitet. Matchen mot Everton, och matcherna på bortaplan över huvud taget under säsongen, visar att Man Utd har en lång väg kvar fram till att vara ett lag för titeln igen.

:::

Tankar och slutsatser:

Under några ödesdigra minuter sammanfattades kanske både Burnleys och QPR:s båda säsonger. Båda lagen missade då varsin straff.

Gör de mål där har de goda chanser att vinna sina matcher. Kanske var det straffmissarna som i slutänden visar sig vara avgörande för att de åker ur Premier League.

Newcastle tar sin sjunde raka förlust och spelar helt utan vilja eller ens intresse. Med sina 35 poäng ligger de ännu på betryggande avstånd från strecket, men det kan komma att förändras.

Vid samma tidpunkt förra säsongen hade Liverpool gjort 60 fler mål än vad de mäktat med denna säsong. Mycket riktigt blev det också 0-0 borta mot West Brom.

Det är inte konstigt att Brendan Rodgers redan har meddelat att en ny frisk och målfarlig anfallare står högst på sommarens önskelista.

Sunderland har 1-1 borta mot Stoke men behöver vinna matchen för att hålla sig kvar ovanför nedflyttningsstrecket.

I det läget spelar Dick Advocaat i min mening mer för att behålla den enda poängen än för att vinna två till. Fel inställning om Advocaat vill hålla Sunderland kvar i Premier League.

:::

För övrigt:

Så tror jag det var José Mourinhos våta dröm att den här matchen skulle sluta just 0-0. Eller möjligen 0-1.

Vore Alan Pardew den förste att i praktiken rädda kvar två lag i Premier League under en och samma säsong?

Visade TV-producenten en god portion humor när hen zoomade in George Graham samtidigt som Arsenalfansen skanderade ”boring, boring Chelsea”.

På vilket Mourinho svarade med sedvanlig charm att vad han tyckte var tråkigt var att gå tio år utan att vinna ligan.

Publicerad 2015-04-26 kl 19:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons