Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Underbara dagar framför oss - Fem framstående talanger i The Football League

Det brukar bli blandat facit när man ska säga saker om framtiden. Helt säkert kommer man att träffa en del rätt men precis lika säkert så kommer man också ha en del spektakulära fel. Inte minst gäller kanske detta när man försöker sia om vilka av dagens unga spelare som kommer att bli morgondagens stora spelare.

De flesta har rätt bra koll på de bästa unga spelarna i sina egna respektive klubbar i Premier League. Exempelvis vet vi ju precis vilka unga spelare i Chelseas framgångsrika ungdomslag som kommer få möjligheten att inte sitta på bänken under de närmaste åren. Aston Villa, Southampton och Tottenham är några klubbar som har lovande unga spelare på gång.

Svårare kan det vara att veta vad som bubblar upp underifrån. The Football League är självklart en guldgruva av talangfulla unga spelare som faktiskt kan visa sig vara mer säkra kort i framtiden givet att de i de flesta fall har härdats i riktig fotboll snarare än i ungdomsfotbollen. Frågan jag ställer mig är vilka spelare som kan vara mest troligt att vi ser i Premier League inom en något så när snar framtid.

Jag ska inte påstå att det är spelare jag har följt mycket nära eller ens särskilt regelbundet. Något vanskligt kan det alltså vara att göra en lista på det här viset, men den behöver ju inte tas på större allvar än den förtjänar. Det här är i alla fall fem spelare som jag hört och läst mycket bra om och i alla fall sett lite grann av under säsongen:

(5) Kortney Hause, 19 – CB, Wolves

Wolves hade egentligen lånat ut Hause till Gillingham tidigare under säsongen, men Hause blev hemkallad i november och har sedan dess varit mer eller mindre given som utility man i Wolves backlinje. Hause kombinerar trygghet med boll med ett tufft och fysiskt spel som har satt honom i respekt även hos äldre motståndare. Everton sägs vara intresserade.

(4) Jack Whatmough, 18 – CB, Portsmouth

Whatmoughs lagkamrater har varit flitiga med beröm av Whatmough ända sedan han debuterade i a-laget för ungefär ett år sedan. Whatmough visar prov på ett stort lugn med bollen och gillar att spela sig ur svåra situationer, något som knappast hör till normen i League Two. Trots spel i League Two har Whatmough redan debuterat för England på U19-nivå.

(3) Teddy Bishop, 18 – CM, Ipswich

Bishop har de flesta av de egenskaper som brukar anses som viktiga för en effektiv offensiv mittfältare. Han är bekväm med bollen vid fötterna, har ett flyt i sitt passningsspel och är inte bara snabb utan har den viktiga förmågan att växla tempo. Bishop debuterade för Ipswich i början av säsongen och har fått mycket speltid i ett Ipswich som är målskillnad från playoff.

(2) Che Adams, 18 – ST, Sheffield United

Nigel Clough saknar knappast tillgång till talangfulla spelare i Sheffield United, särskilt inte sedan klubben beslutat sig för att hosta upp ett stort belopp i november för Adams. Adams debuterade tidigt i Ligacupens kvartsfinal mot Southampton. Adams är en både kraftfull och snabb anfallare som vi mycket väl kan se snart i klubbar som Bournemouth, Sunderland eller kanske just Southampton.

(1) Joe Gomez, 17 – CB, Charlton

Det är ingen tillfällighet att de flesta av de stora Premier League-klubbarna har sniffat runt hälarna på Gomez. En ung engelsman har naturligtvis den effekten i dessa dagar, men Gomez har också visat sig vara en mittback med säregen talang. En spelande mittback, med goda fysiska egenskaper, som 13-åring spelade han för Charltons U18-lag, och en rejäl portion vinnarskalle.

Bubblare:

Alex Mowatt, 20 – AM, Leeds
Sullay Kaikai, 19 – LW, Cambridge (Crystal Palace)
Diego De Girolamo, 19 – ST, York (Sheffield United)

Publicerad 2015-04-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons