Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #35: Chelsea höjde sig över mängden den här säsongen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Kelvin Davis, Southampton
Gareth McAuley, West Brom
Angel Rangel, Swansea
Jordi Gomez, Sunderland
Jonjo Shelvey, Swansea
Philippe Coutinho, Liverpool
Danny Graham, Sunderland

:::

VECKANS VINNARE:

Chelsea. Matchen som säkrade ligasegern åt Chelsea var i stora delar representativ för säsongen som helhet. I matchens slutminuter parkerade Mourinho tre defensiva mittfältare framför backlinjen, trots en i praktiken redan säkrad ligatitel. Det var på något vis passande att Chelsea vann matchen med 1-0, och att målet kom som det kom. Chelsea har visat sig bäst över hela säsongen och har mer eller mindre defilerat hem ligatiteln under våren.

Annons

Sunderland. Det säger mycket när ett lag får två straffar, och får spela med en man mer på planen under en längre tid av matchen, men ändå framstår som planens sämre lag. Men Sunderland vann trots allt matchen med 2-1 och tog tre mycket viktiga poäng, vilket i slutänden är vad som betyder något. I och med segern behåller Sunderland kontakten till lagen ovanför i en osedvanligt tät och intensiv nedflyttningsstrid.

Aston Villa. Sett till poängantalet så är inte Aston Villa helt klara för fortsatt spel i Premier League. Men sett till spelet så finns det inget som tyder på att Aston Villa kommer misslyckas med att hålla sig ovanför strecket. Tim Sherwood har fått Aston Villa att spela ett helt annat spel än under Paul Lambert, och framför allt sprudlar Aston Villa av ett helt annat självförtroende än tidigare. Vinsten mot Everton var imponerande och aldrig riktigt ifrågasatt.

Annons

:::

VECKANS CLIFF BARNES:

Newcastle. Det är oklart om det kan gå så mycket sämre för ett fotbollslag än vad det gick för Newcastle i helgen. 0-3-förlusten mot Leicester var illa nog även bortsett från att det drog in Newcastle i nedflyttningsstriden på allvar. Två spelare drog på sig utvisningar och avstängningar vilket fick John Carver, ställföreträdande manager, att på ett ytterst märkligt sätt offentligt antyda att Mike Williamson och Daryl Janmaat medvetet blivit utvisade. Något som Williamson därefter förnekat. Newcastles farsartade spel på planen står inte parodin vid sidan av planen långt efter.

:::

Tankar och slutsatser:

”Jag är ingen gud” påminner Louis van Gaal oss om efter Man Utds förlust mot West Brom på Old Trafford. Nej, vi vet.

Både Liverpool och Man Utd har gjort sitt bästa för att slippa Champions League de senaste veckorna. Liverpool knappade in underläget till fyra poäng i och med vinsten mot QPR, men måste gräma sig över att de inte tog poängen mot West Brom och Hull.

Annons

Man City blev i och med segern mot Tottenham klar för Champions League, samtidigt som man i praktiken spelade bort Tottenham. Åtta poäng på tre matcher kan inte Tottenham hämta hem.

Inbytt, tacklad, ont, utbytt, sur. Allt inom loppet av en minut. Kanske Samir Nasris bästa insats den här säsongen.

:::

Playoff i The Football League:

The Championship
8 maj – Brentford v Middlesbrough
9 maj – Ipswich v Norwich
15 maj – Middlesbrough v Brentford
16 maj – Norwich v Ipswich

League One
7 maj – Chesterfield v Preston
7 maj – Sheffield United v Swindon
10 maj – Preston v Chesterfield
11 maj – Swindon v Sheffield United

League Two
9 maj – Plymouth v Wycombe
10 maj – Stevenage v Southend
14 maj – Wycombe v Plymouth
14 maj – Southend v Stevenage

Playoff-finalerna spelas på Wembley den 17 maj (TNL), den 23 maj (League Two), den 24 maj (League One) och den 25 maj (The Championship. Kamrat Linhem guidar oss genom matcherna.

Annons

:::

För övrigt:

Vem har Arsene Wenger smekt medhårs för att få spela sina kommande ligamatcher på måndagar?

Det missades en ohemul mängd straffar den här helgen.

Vill Tottenham spela Europa League? Det fanns inte mycket i Mauricio Pochettinos resonemang som tydde på det.

Publicerad 2015-05-03 19:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto