POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hörnan #36: Champions League-striden är avgjord i Premier League

Veckans lag

:::

Bubblare:

Tom Heaton, Burnley
Wes Brown, Sunderland
Charlie Adam, Stoke
David Silva, Man City
Jason Puncheon, Crystal Palace
Jermain Defoe, Sunderland

:::

VECKANS VINNARE:

Sunderland. Andra segern i rad för Sunderland, och dessutom borta mot Everton, en erkänt tuff bortamatch. Otroligt välbehövliga poäng för Sunderland som har ett tufft återstående spelprogram. Everton var knappast bra, och Sunderland visade möjligen vilja men knappast klass, men vinsten tog Sunderland upp ovanför strecket, förbi Newcastle, och de kan gå in med självförtroende till nästa livsviktiga hemmamatch mot Leicester.

Man Utd. Tre raka förluster utan att göra mål, något som inte har skett Man Utd sedan 1989, det vill säga inte under många av den här bloggens läsares livstid. Spelet mot Crystal Palace var allt annat än bra men den här gången kunde man ändå knyta ihop säcken. David De Gea, som vacklat under våren, stod än en gång för en avgörande insats. Vinsten tillsammans med Liverpools poängtapp garanterar i praktiken den fjärde Champions League-platsen.

Burnley. Det kan ju framstå som fånigt att utse ett lag till vinnare som blir formellt nedflyttningsklara under helgen. Men det finns olika sätt att åka ur Premier League på. Man kan göra det som QPR, med svansen mellan benen och en 0-6-förlust i baken. Eller så gör man som Burnley som visar krigarhjärta ända in i kaklet. Det var hela tiden ett väldigt långskott att Burnley skulle kunna hålla sig kvar i Premier League, Sean Dyche och hans spelare såg i alla fall skottet träffa stolpens insida.

:::

VECKANS CLIFF BARNES:

Tottenham. Elakt, kanske, samvetet rådbråkar mig en aning. Det har varit en lång säsong för Tottenham och det märks, inte heller finns väl egentligen så mycket att spela om. Men 0-3 borta mot Stoke var väldigt blekt. Och även om det kan ligga något i snacket om att Tottenham helst vill undvika Europa League nästa säsong, så fick de lite på tasken där också under veckan när England tilldelades ytterligare en plats via fair play-ligan.

:::

Tankar och slutsatser:

I veteranmatchen på Stamford Bridge gjorde John Terry och Steven Gerrard varsitt mål för Chelsea respektive Liverpool.

Champions League-striden är i praktiken avgjord. Det blir Chelsea, Man City, Arsenal och Man Utd som deltar i Champions League nästa säsong för Englands räkning.

Liverpool kan teoretiskt gå upp på samma poäng som Man Utd, men även med ett sådant mirakel så hämtar de inte upp 14 mål på två omgångar.

Olyckans gudar drabbade Hull hårt den här helgen. Tre klockrena träträffar i matchen mot Burnley. Steve Bruce var även rättmätigt upprörd över att Burnleys mål kommer sedan domaren tvingat Michael Dawson av planen för att byta en blodig tröja. Hull alltså utan en mittback i det läget.

Svårt läge för Hull nu som med två omgångar ligger två poäng bakom Newcastle och Sunderland.

Man City verkar ha hittat någon slags spelglädje igen så här i säsongens elfte timme. Kanske spelar de för sin framtid i klubben, kanske i glädje över ett förväntat managerbyte, kanske helt enkelt för att Sergio Agüero verkar ha hittat storformen igen.

Tre raka torsk för Crystal Palace nu. Vilket har lämnat Alan Pardews kampanj för Årets manager i spillror. Vilket möjligen betyder att han är kvar i klubben när nästa säsong börjar.

QPR är klara för nedflyttning efter torsken mot Man City. Frågan nu är om de åker ner i The Championship eller hela vägen ned i The National League. Det hela handlar så klart om ekonomi och financial fair play .

QPR har ett rätt häftigt bötesbelopp att betala till The Football League.

:::

För övrigt:

Så stinker nästa helgs match mellan Man Utd och Arsenal redan nu oavgjort lång väg.

I och med målet mot Liverpool har John Terry gjort flest mål i Premier League av alla mittbackar någonsin.

Handbags i QPR:s omklädningsrum innan avspark mot Man City. Clint Hill kallade tydligen Joey Barton för ”a giant shitbox”, till vilket Barton hade ett par väl valda svar som inte lämpar sig i text.

Hur många sekunder tog det Chelseas fans efter att de applåderat Gerrard att börja sjunga om ”han och Demba Ba” igen?

Publicerad 2015-05-10 kl 21:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto