POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

LINHEM punktmarkerar Stevenage v Southend

STEVENAGE (6) v SOUTHEND UNITED (5)
Söndag 10 maj 19:35 – Broadhall Way, Stevenage
Torsdag 14 maj 20:45 – Roots Hall, Southend

Taktik

Stevenage har under sin manager blivit ökända för deras tuffa spel och ofta direkta spel vilket tog dem från The Conference till League One innan de åkte ur League One förra säsongen. Men de behöll Westley trots att han först lämnade dem och under denna andra sejour har Stevenage till viss gräns försökt ändra sin image. Vad som är intressant är att Stevenage på något sätt lyckats ta sig till playoff trots ganska svag målskillnad och klart fler mål insläppta än flera av sina konkurrenter samtidigt som man också saknar en stor målskytt. Westley är onekligen en bra manager för Stevenage och kan göra underverk av små resurser, olikt hans ögonblödande fiasko i Preston där han hade för mycket transferfrihet. Stevenage kommer behöva ett bra hemmaresultat att ta med sig till Southend då 15 av deras 20 ligavinster kom på hemmaplan.

Vad Phil Brown gör handlar inte om taktik, analyser, ödmjukhet, eller mänsklig hudfärd utan det handlar om motivation, motivation, motivation, och motivation. De tre M:en. Taktik är för oss blekfisar oroliga för hudcancer som är rädda för att klä av oss för en fotbolls skull. Och han har köpt in Colchester spelare till backlinjen i förhoppning att någon ska missta dem för Colchester och råka arkivera dem på nedre halvan av League One. Efter många om och Shaquile Coulthirst-ar har han hittat ett målfarligt anfallspar i Corr och Joe Pigott åtminstone och i vänsterbacken Coker – utsedd till årets lag – har den urfarlig vänsterfot.

Nyckelspelare

Tom Pett, Stevenage
Det är en underdrift att säga att Stevenage saknar naturliga målskyttar i sitt lag. Fyra av deras fem bästa målskyttar denna säsongen har spelat åtminstone ett par matcher i backlinjen men inte som anfallare, och näst bäste målskytten Tom Pett har spelat nästan alla sina matcher som ytter. Men Pett är det närmaste en de har till en kreativ, offensiv spelare sedan de förlorade Luke Freeman och det är verkligen något de kan behöva i ett playoff.

Barry Corr, Southend
Corr har varit Southends främsta målskytt från och till i drygt fem år nu. Men åtminstone två av de åren var mestadels förlorade till knäskador och Corr nu på fel sida 30 år är inte en du kan luta hela laget emot. Men trots alla fysiska problem och tack vare en sen målspurt på våren är Corr Southends bästa målskytt med 14 nätrassel. I en svit på tio matcher i februari till april gjorde han nio mål på elva matcher och det är den sortens stim han behöver befinna sig i för att de ska gå vidare i playoff.

Dean Wells, Stevenage
I alla konstiga laguttagningar Westley har gjort och alla möjliga positionella förändringar har en sak varit konstant. Wells i mittförsvaret. Stevenage förra uppflyttningslag var byggt på ett starkt mittförsvar och de kommer behöva ett här och det börjar med att Wells fortsätter vara svårpasserad längst bak.

David Worrall, Southend
Worrall är en ganska typisk nr 7 på denna nivån. En inte alltför snabb spelare men likväl liten och lurig. Kan spela på båda kanterna. Leder laget med nio assist och med sex mål är han en av de bättre målskyttarna bakom Corr. Har ett förvånansvärt bra samarbete med unge Jack Payne som bidragit med välbehövda mål från mittfält, deras samarbete skapade tröstmålet i förra helgens 1-3-förlust mot Morecambe.

Charlie Lee, Stevenage
I den fullständiga avsaknaden av en pålitlig eller målgörande anfallare – Stevenage har prövat 15 olika spelare som anfallare denna säsongen – har istället Charlie Lee varit lagets främsta målskytt med blott nio mål och fem assist. Lee som tidigare mest varit känd som en defensiv mittfältare och som dessutom kan vikiariera som försvarare har på något vänster hittat målskyttedojorna. Desto mer man läser av Stevenages laguppställningar denna säsongen undrar man inte Charlie Lee borde varit lagets första val på topp eller åtminstone i en offensivare mittfältsroll.

Daniel Bentley, Southend
Ni kanske tror det helt saknas bra målvakter i playoff och hela England överhuvudtaget men frukta ej. Daniel Bentley finns här och räddar oss alla. Invald till årets lag, antagligen Southends bästa spelare, och ryktas vara intressant för halva The Championship. Han är både lång och reflexsnabb. Det som kan bli tuffare på högre nivå är spelet med fötterna.

Tidigare playoff-erfarenhet

Jag såg Stevenage live spela League Two-playoffsemi säsongen 2010-11 då de slog Accrington ganska bekvämt med 2-0 tack vare sin fysiska överlägsenhet. Det lär vara svårare denna gången men många av de spelarna är kvar sedan dess så som mittback/vänsterback/anfallaren Darius Charles, Chris Beardsley, målvakten Chris Day, och Ronnie Henry.

Southend vann uppflyttning till League One via playoff säsongen 2004-05 där Duncan Jupp gjorde det avgörande och sitt enda mål för klubben i finalen. Gick till League One-playoff säsongen 2007-08 men föll tungt med 5-1 i returmötet.

Men vet ni vem som har tillräckligt med playoff-rutin att prata om det i dagar till alla tanterna på solariet? Phil Brown. Allt tack vare en blonderad Dean Windass.

Tips

I en tuff kamp om vem som är den mest avskyvärt arroganta managern vinner oväntat Graham Westley tack vare en strumprullar-volley av renässans-mittbacken Darius Charles.

Publicerad 2015-05-10 kl 18:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto