POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Topp tio guldkorn i Premier Leagues fyndlager

Silly season närmar sig med stormsteg och med det kommer spekulationerna öka exponentiellt i stormstyrka om vilka klubbar som ska spendera exakt så många miljoner på si och så många spelare. Nu för tiden är det inte bara de största klubbarna som kan splasha cash på dyra värvningar, med TV-intäkter så flödar spelarna till mer eller mindre samtliga klubbar.

Men det finns så klart också fynd att göra för i grund och botten ingen som helst transferkostnad, om man bemödar sig med att söka. Bara i Premier League är det 75 spelare vars kontrakt går ut under sommaren och som således är fria att skriva på ett nytt kontrakt. Ett bra sätt för större klubbar att bredda sina respektive trupper. Ett billigt sätt för mindre klubbar att förstärka sina respektive lag.

Premier League-historien är strösslad med smarta sådana värvningar, och naturligtvis en och annan misslyckad. Arsenal gjorde kanske den största kuppen med Sol Campbell, Man Utd lyckades åtminstone reta gallfeber på Liverpool med Michael Owen. Inför den här säsongen gjorde Jack Colback det oförlåtliga och bytte Sunderland till Newcastle på fri transfer. Där är chansen dock stor att Sunderland får sista skrattet.

Följer gör de tio främsta fynd som jag anser finns på Premier Leagues fri transfer-meny inför sommaren. Till största delen är det en lista som utgår från hur bra jag tycker spelaren är, men jag kommer även i fetkursiv stil markera vilken klubb jag tycker borde stå först i ledet att försöka värva just den spelaren.

(10) Gareth McAuley. Har varit stabil i West Broms backlinje i flera år men har enligt mig haft en särskilt bra säsong den här säsongen. Tuff, stark och kompromisslös men föga tekniskt säker eller passningsskicklig, något slitet alltså den klassiska brittiska mittbacken. Blir väl förmodligen kvar i West Brom men andra klubbar kan vinna på att sondera terrängen. Sunderland

(9) Bobby Zamora. Ojämn anfallare som blandar total anonymitet med mer eller mindre briljanta insatser. Har gjort vad som måste betraktas som en rejäl utmanare till säsongens mål. Mångsidig och målfarlig och enkelt uttryckt lite för bra, eller har åtminstone alldeles för hög kapacitet, för att följa med QPR ned i The Championship. Crystal Palace

(8) Glen Johnson. Det är naturligtvis inte omöjligt att Johnson blir kvar i Liverpool men en del talar för att Liverpool söker nya alternativ. Johnson borde själv vara intresserad av en ny utmaning och kanske borde söka sig tillbaka till en gammal klubb för att hitta rätt. Huruvida Johnson är ”sista pusselbiten” går att diskutera, men han kan höja ett ambitiöst mittenlag. West Ham

(7) Claudio Yacob. I mina ögon ett av de stora fynden på den defensiva mittfältspositionen, och då lider knappast Premier League brist på den typen av spelare. Yacob är defensivt väldigt skicklig men alls inte oäven i passningsspelet. Har varit stundtals strålande i West Brom men borde kunna vara intressant för klubbar högre upp i tabellen. Everton

(6) Scott Sinclair. När Sinclair beslutade sig för att begå karriärharakiri genom att skriva på för Man City så förutspådde mer eller mindre hela världen att det här läget skulle komma. Det finns mycket talang i Sinclair men den talangen har inte ett omfång som räcker till för Man City. För ett lag som spelar snabbt längs marken och över hela planen kan han bli en hjälte. Watford

(5) Boaz Myhill. Myhill har stått för några av de svettigaste målvaktsinsatser jag har sett i Premier League, några av dem dessutom den här säsongen. Hans problem är att han ibland också gör grova misstag. Det är förmodligen varför han blott är reservmålvakt i West Brom. En nykomling gjorde dock inte helt fel att bygga ett försvar runt Myhill. Bournemouth

(4) Ron Vlaar. Det har pratats länge om den holländske landslagsbacken. Att han är holländare har mer eller mindre garanterat, enligt enkel medialogik, att han har påståtts vara aktuell för Man Utd. Aston Villa gjorde klokt i att försöka behålla honom men det finns betydligt större klubbar som gjorde klokt i att åtminstone försöka bredda sin backuppsättning med Vlaar. Man City

(3) Tom Cleverley. Karriären såg ut att vara på väg spikrakt nedåt för Cleverley sedan han blivit förklarad oönskad av Louis van Gaal i Man Utd och därefter haft svårt att göra något avtryck i Aston Villa under Paul Lambert. Renässansen har dock kommit med Tim Sherwood och hans prestationer under avslutningen har återigen gjort honom landslagsaktuell. Aston Villa

(2) Danny Ings. Ryktesmaskinen går varmt runt den unge anfallaren som har varit en av de stora ljuspunkterna i Burnley under säsongen. Såväl målfarlig som spelskicklig så har han många intressanta egenskaper för en anfallare. Han har pratats till några av de riktigt stora klubbarna, men det kan också vara ett steg för långt för snabbt. Hett byte för klubbarna strax därunder. Swansea

(1) James Milner. Milner verkar ha gjort sitt i Man City. Inte, enligt mig, på grund av att han är för dålig, tvärtom är han en av de spelare som har varit mest konsekvent bra och nyttig för Man City, där andra spelare samtidigt har fallerat. En väldigt mångsidig mittfältare som kan visa sig mycket värd för en annan storklubb som blir av med en mångsidig mittfältare. Liverpool

Andra namn kan naturligtvis nämnas. Esteban Cambiasso är så klart en väldigt intressant spelare, vilket han har visat den här säsongen, men där skulle jag bedöma det som mest sannolikt att han i så fall blir kvar i Leicester, vilket inte är så intressant just för den här listan.

Håll koll på att det är playoff-retur i The Championship ikväll. Middlesbrough vann första matchen mot Brentford med 2-1 efter ett mål långt in på tilläggstid. Nu ska returen spelas på Riverside och Middlesbrough hoppas ta sig ett steg närmare Premier League.

Publicerad 2015-05-15 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto