Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det intressanta ointressanta bättre än det ointressanta intressanta?

Peter Hyllman

Det kan vara säsongens på förhand mest intressanta ointressanta match. Eller så är det säsongens på förhand mest ointressanta intressanta match. Det är lite svårt att säga vad avser dagens match på Old Trafford mellan Man Utd och Arsenal.

De gamla fienderna. En gång för inte så värst länge sedan egentligen i mortal combat om ligatiteln. De senaste åren mest i tvekamp om den så åtråvärda fjärdeplatsen.

Det finns de som menar att en match mellan Man Utd och Arsenal alltid är hett stoff just på grund av denna historia. Och det kan stämma till viss del, men inte mer. Men utan något konkret i bakgrunden, något att spela om, så kommer en Man Utd-supporter aldrig riktigt att känna för ett sådant här möte som de skulle göra inför en motsvarande match mot Liverpool, mot Man City och, i alla fall de något äldre, mot Leeds.

Precis som jag gissar att en Arsenalsupporter hade känt mer inför vilket som helst möte mot exempelvis Tottenham.

Annons

Det var rätt nära att den här matchen skulle ha precis noll i betydelse för ligatabellen, men Arsenals oväntade förlust mot Swansea rubbade något på denna cirkel. Man Utd kan gå förbi Arsenal i tabellen idag om de vinner mot dem.

Men det är något av en skimär. Arsenal behöver, även om de förlorar idag, bara fyra poäng på de två hemmamatcherna mot Sunderland och West Brom, för att säkra tredjeplatsen.

Det kommer de helt säkert klara. Arsenal kanske snarare tittar uppåt mot andraplatsen. Många verkar ju även hålla Arsenal som favoriter idag, vilket känns som att det kan visa sig precis lika fel som rätt. Det beror lite på vilka lag det egentligen är som kliver ut på planen idag.

Andraplatsen, tredjeplatsen eller fjärdeplatsen är dock av mer eller mindre akademisk betydelse, även om det finns skäl att vilja undvika fjärdeplatsen – vilket är en anledning att jag anser ett sätt att betrakta matchen vara som en av de mest ointressant intressanta.

Annons

Sedan finns det ju som sagt ett element av intressant ointresse.

Det har mer med framtiden och mer bestämt nästa säsong att göra. Båda lagen har vunnit varsin gång hittills under säsongen, och lite ges känslan av det här som någon slags försmak eller testmatch för nästa säsong, en säsong som ju både Arsenal och Man Utd har rätt höga förhoppningar på.

Laget som vinner kan möjligen känna att de har ett mentalt övertag på det andra laget. Spekulativt naturligtvis, det finns inget som säger att vad som sker nästa säsong behöver ha något alls att göra med vad som händer här och nu.

Det är en fotbollsmatch och fotbollsmatcher går ut på att vinnas. Även om det här är en match som stinker oavgjort eller ointresse lång väg.

Både Arsene Wenger och Louis van Gaal har ju sina respektive filosofiska läggningar. De skulle säkert kunna ha både det ena och det andra att säga om dagens bloggrubrik.

Annons

:::

Maffig avslutning för Steven Gerrard igår på Anfield, före matchen och efter matchen. Under matchen var en annan historia.

I en värld där så mycket är eller framstår som teater så är det kanske ändå hälsningarna från hjärtat som berör mest.

Balotelli

:::

Allt går mot Hull för tillfället – de var långa stunder det bättre laget mot Tottenham innan Tottenham gör mål på sitt första skott.

Hoppet lever emellertid, men det förutsätter att Hull vinner i sista omgången mot Man Utd. Långt ifrån någon omöjlighet så klart, men ändå något Steve Bruce aldrig har lyckats med på 17 tidigare försök.

Det är inte första gången Hull möter Man Utd på hemmaplan sista omgången, med fara för att åka ur Premier League. Då som nu var Newcastle inblandade.

Det slutade lyckligt den gången. Även om Hull förlorade med 0-1 så förlorade även övriga lag och Hull klarade sig kvar. Men förlorar Hull den här gången så kan inget rädda dem.

Annons

Matchen slutade lyckligt ska sägas. Efteråt fick dock Phil Brown för sig att sjunga på innerplan vilket var ett av hans mer olyckliga beslut.

Får Steve Bruce sjunga om en vecka? Om Hull vinner samtidigt som Newcastle inte vinner så har han i alla fall anledning att göra det.

:::

Swansea tog tre tunga poäng borta mot Arsenal senast. Kan de följa upp det med tre lika tunga poäng mot Man City idag?

I så fall tar de rejäl rygg på Southampton och Tottenham om den eller de sista platserna ut i Europa.

I så fall anser jag nog att pratet om Garry Monk som årets manager börjar bli välmotiverat på riktigt.

:::

Aston Villa och Leicester kan båda andas ut, resultaten igår garanterar dem fortsatt spel i Premier League.

Två riktigt bra prestationer av Tim Sherwood och Nigel Pearson, som båda fått ut bästa möjliga av sina spelare just när det behövdes som mest.

Annons

Även om det kanske inte gick att säga om Aston Villa just igår.

2 minuter och 56 sekunder! Så snabbt har ingen gjort hattrick i Premier League förut. Nu har Southamptons Sadio Mané gjort det.

Det har ju hänt att man har missat ett mål genom ett otajmat besök till kylskåpet eller toaletten. Men tre?!

:::

Radamel Falcao påstås starta för Man Utd idag. Arsenal behöver alltså inte bekymra sig med något så primitivt som försvarsspel.

Publicerad 2015-05-17 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto