POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

LINHEM: Säsongens lag i League Two 2014-15

Årets lag framröstat av spelarna: Bentley (Southend); Edwards (Burton), McNulty (Luton), Goldson (Shrewsbury), Coker (Southend); Mayor (Bury), Wallace (Portsmouth), Woods (Shrewsbury), Grimes (Exeter); Reid (Plymouth), Tubbs (Portsmouth, Wimbledon).

Målvakt: Daniel Bentley, Southend
Reserver: Matt Ingram (Wycombe), Jayson Leutwiler (Shrewsbury)

Bentley ser lite ut som att han skapades i samma målvaktslabb som Joe Hart. Tillräckligt lång, reflexsnabb, och ser självsäker ut på gränsen till arrogant. Och likt Joe Hart röstades in i årets L2-lag säsongen 05/06 har Bentley följt i hans fotspår denna säsongen. Bentley är dock flera år äldre, om än bara 21 år, men har också länkats till flera Premier League klubbar före och efter den strålande säsongen han nyss avslutade.

Avslutade också strålande med en bra insats för Southend i playoff-spelet där han framför allt räddade två straffar i finalens straffläggning. Troligt att han stannar i och med uppflyttning men han lär vara eftertraktad i Championship och ännu högre upp.

Högerback: Phil Edwards, Burton Albion
Reserver: Kelvin Mellor (Plymouth), Barry Fuller (Wimbledon).

Den rutinerade högerbacken Edwards har spelat i och omkring L2 i drygt 10 säsonger nu och detta är första gången han verkligen fått uppmärkelse. Han är inte den mest offensiva ytterbacken, snarare är han en nästan en mittback som hamnat där ute på grund av saknad längd. Men han löser det bra och har en näsa för mål. Många av dem från straffpunkten men i Accrington gjorde han 20 mål på sina två sista säsonger och i Burton denna säsongen gjorde han sex stycken.

Mittback: Alfie Mawson, Wycombe Wanderers
Reserver: Curtis Nelson (Plymouth), Nathan Cameron (Bury)

Alfie Mawson hade en supersäsong och tyvärr för Wycombe slutade det snöpligt inte med uppflyttning och chansen att de får tillbaka Mawson till nästa säsong är liten. Jag är inte säker på om Mawson stannar i Brentford och konkurrerar om en plats men blir han utlånad känns isåfall L1 troligare om inte Brentford börjar låna ut spelare till Midjylland eller övriga europa.

Sex mål som mittback och flera av dem var antingen avgörande eller snygga. Inte den typiska L2-mittbacken utan snarare en modern mittback med känsla i fötterna.

Mittback: Connor Goldson, Shrewsbury Town
Reserver: Steve McNulty (Luton), Keith Lowe (York).

Jag var frestad att ta med Steve McNulty i elvan då han haft en väldigt bra säsong och dessutom är en av få andra spelare i Akinfenwas viktklass. Hade han bara gjort ett mål lika snyggt som detta från ifjol hade han kommit med.

Men istället är det Goldson och hans supertäta Shrewsbury som bara släppte in 31 mål på 46 matcher denna säsongen. Enligt Goldson själv ska han ha nekat PL-bud inför säsongen för att stanna i sin moderklubb Shrewsbury och efter denna säsongen lär han isåfall få ännu fler PL-bud.

Vänsterback: Joe Jacobson, Wycombe
Reserver: Ben Coker (Southend), Mickey Demetriou (Shrewsbury)

Coker röstades fram till årets lag men det krävs något oerhört för att jag ska ta med någon som har en frisyr som den Coker har. Den brukade bara vara lite vildvuxen men nu är det långt och i en såkallad ”man bun”.

Jag tycker heller inte att han är bättre än Joe Jacobson som är stabil och rutinerad nog att en gång i tiden ha skadat Kieron Dyer. Lär inte vara nöjd över valet att lämna Shrewsbury som gick upp den säsongen till förmån för Wycombe men med tanke på hans snygga frisparksmål i playoff-finalen gjorde han åtminstone sitt bästa.

Högerytter: Ryan Donaldson, Cambridge United
Reserver: Lucas Akins (Burton), Michael Coulson (York)

Cambridge har inte mycket att erbjuda men de har Ryan Donaldson och Ryan Donaldsons frisparkar. Han är förstås utöver frisparkarna en bra spelare med en lysande inläggsfot dessutom men framför allt gör han mål och assist på lysande frisparkar och med tanke på Football Leagues bristande statistikinsamling finner jag inga bevis på att alla Ryan Donaldsons sju mål och åtta assist inte kommer från välslagna frisparkar.

Innermittfältare (defensiv): Ryan Woods, Shrewsbury Town
Reserver: Nathan Doyle (Luton), Matt Richards (Cheltenham)

Döpt till ”Ginger Pirlo” av Shrews fansen efter hans fina långpassningspel och det är som defensiv mittfältare eller åtminstone centralt på mittfältet där han funnit sig tillrätta efter ett par säsonger som allt-i-allo. Innan Micky Mellon tog över spelades Woods lite överallt från vänsterback till högerytter men djupt på mittfältet passar han bäst och de längre precisa passningar kompletterar Shrewsbury som annars spelat över divisionen med sitt kortpassningspel.

Four Four Two gick lite väl långt när de krönte honom till en av Football Leagues tio mest lovande spelare men han är inte alltför långt ifrån och får bevisa det i L1 nästa säsong.

Innermittfältare (offensiv): Jed Wallace, Portsmouth
Reserver: Kyle Dempsey (Carlisle), Charlie Lee (Stevenage)

Apropå unga fina mittfältare i L2 har kanske Jed Wallace varit den allra främsta. 17 mål och sju assist denna säsongen för ett ganska mediokert Portsmouth. För ett tag sedan blev det också klart att han lämnar Portsmouth och kommer nästa säsong att spela för Wolverhampton.

Är den nya typen av engelska offensiva mittfältare som bäst kan beskrivas som Joe Cole 2.0 och i flera säsonger varit en av få fina saker som kunnat ses från Fratton Parks dåliga kameravinklar.

Vänsterytter: Danny Mayor, Bury
Reserver: Kevin Ellison (Morecambe), Sam Wood (Wycombe)

Var en lovande spelare i Preston innan Graham Westley hände och senare i Sheffield Wednesday lyckades han inte få ut sin fulla potential. Har dock varit lysande i Bury även om åtta mål och lika många assist låter oimponerande har Bury likt hela L2 gjort förvånande lite mål denna säsongen.

Röstades fram till årets spelare i L2 av divisionens manager och jag klagar inte. Kanske borde Mayor gjort fler mål som inte var drömmål och fler assist men Burys anfallare var inte heller de skarpaste.

Anfallare: Matt Tubbs, Portsmouth och Wimbledon
Reserver: Jamie Cureton (Dag & Red), Reuben Reid (Plymouth)

Det är är inte ofta en spelare byter klubb mitt under säsongen och ändå vinner skytteligan. Men Tubbs är just den typen av kringflackande skyttekung-for-hire som kan klara av det. Har redan vunnit skytteligan i Conference högsta division två gånger och det är möjligt att han vunnit fler skytteligor längre ner i serierna.

Inledde säsongen i Wimbledon på lån från Bournemouth och gjorde där 12 mål på drygt 20 matcher innan Portsmouth köpte loss han i januari och där gjorde han nio mål på drygt 20 matcher.

Anfallare: Stuart Beavon, Burton Albion
Reserver: Paul Hayes (Wycombe), Jamie Collins (Shrewsbury)

Vem säger att anfallare främst ska göra mål? Allmän visdom? Alla som kollar på fotboll? Stuart Beavon själv också antagligen då han inte skulle ha haft en proffskarriär om han inte öst in mål för Didcot Town och han vann nästan skytteligan i L1 när han spelade för Wycombe. Men denna säsongen har Stuart Beavon framför allt stått för elva assist, mest i L2, för mästarna Burton. Visst har han dessutom gjort sju mål.

Burton gjorde med 69 mål flest i hela divisionen vilket säger en del om hur få mål det gjordes totalt i L1 denna säsongen. Både Championship och League 1 hade i jämförelse två lag som gjorde över 90 mål. L2 lag gjorde i snitt 54, 9 mål medan L1 lag gjorde 61 och Championship lag gjorde 61,4 mål. Men att Championship hade sju lag som gjorde fler mål denna säsongen än vad Burton gjorde säger kanske ännu mer.

Manager: Micky Mellon, Shrewsbury Town
Reserver: David Flitcroft (Burton), Ronnie Moore (Hartlepool)

Man undrade kanske om Micky Mellon var galen när han värvade 16 spelare inför denna säsongen och de tappra själar som var medlemmar i Micky Mellons kortlivade gymverksamhet ”Energie Shokk Gym” (vilket är bland de sämsta namnet på något någonsin) visste redan att någon inte stod rätt till hos Mr Mellon.

Men de flesta av Mellons värvningar har varit lyckade. Jamie Collins var en av divisionens främsta anfallare och lagets bästa målskytt, Demetriou en bra vänsterback, och Liam Lawrence visade att han ännu var att räkna med. Framför allt är jag tacksam över att vi åtminstone ett par gånger fick se anfallsparet Mangan och Mandron. Eller Man-Gun och Man-Drone som de kommer heta när någon baserar en serietidning på dem i framtiden likt ”Bluntman och Chronic”.

/Peter A Linhem, @Linhem

Publicerad 2015-06-07 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto