POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Spelschemat släppt - svår inledning för Liverpool och jobbig avslutning för Man City

Igår släpptes spelschemat i Premier League och The Football League. Så otåliga har vi för övrigt blivit att till och med en sådan formalitet förvandlas till något av en högtidsdag. Fixture List Day kallas den på fullt allvar i England, och det är inte utan att man undrar om det är något som Sky ligger bakom.

När inte klubblagssäsongen är igång så är det trots allt något som skapar något att prata om, och som gör att man kan börja se fram emot den kommande säsongen. Fördelar hit och nackdelar dit dryftas, nästan så att man hade kunnat önska att en liga faktiskt var så enkelt som att varje lag mötte alla andra lag två gånger under säsongen, en gång borta och en gång hemma.

Experimental 3-6-1 är förmodligen den mest intressanta fotbollssajten på internet med ett utpräglat statistiskt och grafiskt angreppssätt. Ben Mayhew, som personen bakom sajten heter, ägnade stora delar av gårdagen åt att på ett tydligt sätt visualisera Premier Leagues hela spelschema för den kommande säsongen:

Fixture List

Om jag ska bli så där gnällig som, när andra är det mot mig, efter att jag lagt ned mer tid på något mer eller mindre halvintressant än vad som är att betrakta som riktigt friskt, får mig att vilja flå dem levande, så hade jag tyckt det hade varit schysst att i bilden markera för hemmamatcher och bortamatcher. Men man kan inte få allt här i världen.

ARSENAL har fått både bra och dåliga saker. De kan knappast klaga på säsongsavslutningen som, om de fortfarande jagar något när de kommer in i april, helt klart kan tala till deras fördel. Deras säsongsinledning är dock lite halvmarig, där de framför allt har att brottas med tuffa ligamatcher i samband med Champions League-matcherna.

CHELSEA får bekänna färg tämligen omgående med tre möten mot topplagen tidigt på säsongen. Men de har likt Arsenal en förhållandevis bekväm slutspurt på säsongen, vilket kan vara till deras fördel om de samtidigt är kvar i Champions League.

LIVERPOOL har en riktigt svettig säsongsinledning med fem matcher mot något av topplagen på sina sju första matcher och åtta av sina första tolv matcher mot något av lagen som tippas hamna på övre halvan. Inte minst deras sju första bortamatcher är svettiga. Överlever Liverpool höstsäsongen så har de ett starkt utgångsläge.

TOTTENHAM har tvärtom en riktigt grisig säsongsavslutning, men å andra sidan en klart överkomlig period under månaderna runt årsskiftet. Så kan Tottenham få en bra inledning och verkligen ta fart runt december till februari så har de skaffat sig ett bra utgångsläge.

MAN UTD kan inte klaga vare sig på inledningen eller avslutningen på säsongen. Vilket naturligtvis betyder att de måste göra mesta möjliga av dem eftersom man samtidigt har strösslat med tuffa matcher under säsongens andra och tredje kvartiler. Händelsevis samtidigt som man hoppas på att få spela Champions League.

MAN CITY har en genomsnittlig inledning och raksträcka under säsongen men kan teoretiskt ställas inför en riktigt maffig avslutning på säsongen. Under mars till och med maj möter man förväntade topplag i fyra av dessa elva matcher, så de kan knappast räkna med något lugnt ligaupplopp.

BOURNEMOUTH är en nykomling som de flesta nog förväntar sig ska ha sina rejäla problem att hålla sig kvar. Men någon lång startsträcka på säsongen har de inte råd med, och de ska nog inte räkna med att kunna göra någon stor comeback i ligans slutomgångar, deras avslutning är svettig med fyra möten mot förväntade topplag på de sista sju omgångarna.

WATFORD har å andra sidan ett annat förhållande. Deras säsongsinledning är hyfsat bekväm med ett antal möten mot ligans mittenlag. Under november och december lär de få veta att de lever. Om de framåt mitten av april är indragna i nedflyttningsstriden så vet de med sig att de med tre av de fyra sista matcherna mot något av de förväntade bottenlagen har goda chanser att klara sig kvar på egen hand.

:::

TRANSFERKOLLEN

Micah Richards (RB), 27 år, till Aston Villa. Talangfull försvarare med ett antal svåra år bakom sig i Man City och senast i Fiorentina. Kan vara en förstärkning i en lagdel som Aston Villa behöver förstärka, men riskerar också vara en ”Joe Cole”-värvning. Godkänd – (++)

Publicerad 2015-06-18 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto