POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De fem hårdaste och elakaste klubbarna i England

Engelska och amerikanska klubbar är ju i grund och botten väldigt olika och annorlunda. Bara en sådan sak som dess namn, och då menar jag inte i första hand namnen på staden eller området som klubben kommer från, utan det tilläggsnamn som mer eller mindre varenda klubb får.

Amerikanska klubbar tar ju här ett namn som får laget att låta särskilt tufft, hårt eller skräckinjagande. Typ Kings, Giants, Cowboys, Bulls, Sharks, Eagles eller Patriots. Loggorna blir ju därefter, till och med Mighty Ducks logga ger oss intrycket av en särskilt elak ankdjävel som käkar vackra svanungar till frukost och spottar upp dem till lunch.

Engelska klubbar har andra typer av namn och så socialt stigmatiserat har den amerikanska klubbkulturen blivit att om någon klubb skulle få för sig att kalla sig för något i stil med Lions eller Tigers så skulle de bli ömsom utskrattade och ömsom utskällda. Assem Allam i Hull vet vad jag pratar om. Engelska klubbar har andra typer av namn, oftast med någon form av social, regional eller politisk betydelse såsom City, United, County, Forest eller Athletic.

Det finns vissa undantag även inom engelsk fotboll så klart. Vissa engelska klubbar har andranamn i form av djur. Men i de engelska klubbarnas fall handlar det sällan om elaka och hårda djur, utan istället små söta pippifåglar såsom kanariefåglar, ugglor, sånglärkor och svanar. Den elakaste fågeln som förekommer verkar vara en skata.

Loggorna, klubbmärken och maskotar blir så klart därefter. Några undantag kan man emellertid hitta. Så en enkel genomsökning ledde mig fram till följande lista över de fem hårdaste och elakaste klubbarna i England, åtminstone sett till deras klubbsymboler:

(5) Watfords dopade ren

Watford

Jag var länge övertygad om att det var en älg som Watford hade i sin logga även om jag inte riktigt kunde få ihop vad en älg hade att göra med just Watford. Men se det var det alltså inte, det var istället en ren, vilket syftar på grevskapet Hertfordshire där Watford är beläget. I alla fall, den renen skulle man kanske passa sig för.

(4) Derbys ilskna bock

Derby

En allmän regel verkar vara att ju mer verklighetstrogen en klubb försöker göra sin logga desto mindre hård blir den. Derby har inte bekymrat sig om någon direkt avbildning av en stenbock, men deras enkla ritning ger ändå ett skönt intryck av en riktigt pissed off brusabock. Att vara mittback när den bocken kommer rusande mot ens oskyddade mellangärde hade känts mer riskfyllt än om Ramsbottoms permanentade queer ram for a straight guy hade spänt ögonen i motståndaren.

Ramsbottom

(3) Wolves arga varg

Wolves

Enkelt är effektivt. Wolves är inte den enda klubben som använder vargen i sin klubblogga men det absolut mest vanliga är att andra vargar mest framstår som en kärvänlig schäfervalp. Det misstaget begår inte Wolves vars varg skrämmer skiten ur mig på ungefär samma sätt som den elaka vargen i Bamse skrämde skiten ur mig som femåring.

(2) Morecambes samurajräka

Morecambe

Om Pixar eller Disney hade fått för sig att göra en film om att hitta en vilsen liten räka istället för en vilsen liten guldfisk, och ge denne räka en sidekick som inte var en pårökt Ellen Degeneres, så hade de förmodligen hittat den perfekte kandidaten i Morecambes ninjaräka. En räka är normalt sett inte något man direkt blir skrämd av men den där räkan hade nog kunnat få Jaws att visa bättre bordskick.

(1) Oldhams Twin Peaks-uggla

Oldham

Om en uggla någonsin skulle vara skurk i en James Bond-film så skulle Oldhams uggla omedelbart knipa huvudrollen, helt säkert långt före Sheffield Wednesdays glosögda ursäkt till uggla. Oldhams uggla ser ut som ett ondskefullt andeväsen, direkt inflygen från den spöklika granskogen runt Twin Peaks, spridandes en känsla av att den egentligen är något annat än vad den ser ut att vara.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Maarten Stekelenburg (GK), 32 år, till Southampton. Stabilt lån av Southampton av en beprövad målvakt, inte minst nödvändigt i och med att Fraser Forster drabbades av en allvarlig knäskada i slutet av förra säsongen. Bra värvning på kort sikt. Väl godkänd (+++)

James McClean (LW), 26 år, till West Brom. Jag blir aldrig riktigt klok på West Brom som jag tycker fortsätta värva halvmediokra spelare som kanske kan hjälpa dem kvar på samma nivå men helt säkert inte kan lyfta dem till en högre nivå. Utfyllnad. Godkänd (++)

Youssuf Mulumbu (CM), 28 år, till Norwich. Samtidigt väljer West Brom att släppa Mulumbu, som kanske var för spelskicklig som mittfältare för Tony Pulis smak. Lysande för Norwich dock som får en bra spelare till väldigt billigt pris, en klar förstärkning. Med beröm godkänd (++++)

Publicerad 2015-06-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto