Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Smått och gott från rubrikhögen

Peter Hyllman

Om någon skulle försöka föreställa sig FA så föreställer man sig en rätt dammig organisation knökfull med väldresserade män i den övre medelåldern som har full koll på sin Queen’s English, behärskar mötesordningen men näppeligen kan trixa en fotboll tio gånger utan att drabbas av svindel.

Nu gör så klart FA sitt bästa för att vädra ut den föreställningen och framstå som moderna de också, inte minst genom sitt arbete med internet och sociala medier. Faran med att kommunicera med sin omvärld på det sättet är i och för sig att verkligheten ibland tillåts sippra fram.

FA tweet

Det är svårt att föreställa sig ett liknande tweet eller en liknande artikel om ett engelskt herrlandslag. Det skulle i ett sådant sammanhang inte vara aktuellt att tänka på de manliga spelarna som ”fathers, partners and sons”. Utöver det osannolika att ett engelskt herrlandslag skulle komma hem med brons från ett VM.

Men, ingen ko på isen som man säger. Något säger mig att de engelska damlandslagsspelarna är rätt vana vid sådant där dessutom.

Annons

:::

Andrea Pirlo klar för New York City igår. Betyder det att vi får se honom i ljusblått nästa säsong?

:::

Rapporteras från England om hur David De Gea ”måste återvända till Manchester” och om hur Raheem Sterling släpar sig tillbaka till Liverpools träningar trots bud från Man City.

Det är synd om dagens moderna fotbollsspelare. Sådana här gånger saknar man trots allt Sepp Blatters klokhet och sunda förnuft, som kunde få för sig att jämställa klubbarnas envisa hänvisande till kontrakt med slaveri.

:::

FIFA sparkar den tekniskt ansvarige för VM-budgivningarna 2018 och 2022 i vad som bara kan betraktas som ett preventivt medgivande att det faktiskt var smuts med i spelet.

:::

Jodå, ni vet vilka ni är…

:::

TRANSFERKOLLEN:

Étienne Capoue (DM), 26 år till Watford. Smart business av Tottenham som tar hem drygt £6m för en spelare i sin frysbox. Huruvida det är lika smart business av Watford, som med den värvningen knäcker klubbens transferrekord, återstår att se. I sina bättre stunder är Capoué en skicklig mittfältare, men han visade det alldeles för sällan i Tottenham och det är tyvärr sällan en spelare vänder en sådan utveckling. Godkänd (++)

Annons
Publicerad 2015-07-07 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto