Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kapitalet får talangen att dansa

”Premier League clubs have too much money. Mid-table teams casually dropping £15 million here and there for players with UCL experience.” – Think Football

Det där twittrades under gårdagen sedan det blivit känt att West Brom precis knäckt sitt eget transferrekord genom att betala £15m för Salomon Rondón, den venezuelanske anfallaren från Zenit St Petersburg.

Det är en uppfattning jag troligtvis hade stört mig mindre på om jag upplevt att den inte hade varit hyfsat vanlig. Men varför ska reaktionen bli en sådan för att West Brom värvar en bra anfallare på europanivå?

För mig är den motsatta reaktionen betydligt mer naturligt. Sjukt roligt att alla klubbar i Premier League nu faktiskt har möjlighet att göra den här typen av värvningar, vilket med tiden kommer att jämna ut konkurrensvillkoren i Premier League väsentligt.

Det finns en hel del märkligheter i citatet. £15m är till att börja med i det större sammanhanget inte någon våldsam summa, och West Brom har helt säkert tänkt igenom affären noga. Och tja, ska de spendera sådana summor för nya spelare så är det kanske inte fel att göra det på spelare med just Champions League-erfarenhet.

Uppfattningen att Premier League-klubbar har för mycket pengar utgår från en norm att bara ett begränsat och på förhand bestämt urval av klubbar borde kunna värva en spelare som Salomon Rondón. Om andra klubbar helt plötsligt kan värva honom så har de ”för mycket” pengar.

Av ren nyfikenhet så undrar man lite vad som vore rätt mängd pengar.

Intressant nog är detta den andre anfallaren som West Brom värvar den här sommaren, efter Rickie Lambert. Tony Pulis måste ha fått något slags solsting på badstranden under semestern.

Med både Lambert och Rondón köpta under sommaren så antyder detta att Saido Berahino kan vara på väg till annan klubbadress. Under sommaren är det framför allt Tottenham som ryckt i honom.

Tottenham behöver utan tvekan förstärka på anfallsfronten, det ser tunt ut bakom Harry Kane. Vilka som går vinnande ur den rockaden, Rondón till West Brom och Berahino till Tottenham, är lite svårt att säga. Tottenham lär få betala mer än £15m för Berahino.

For he is an Englishman…

Salomon Rondón (ST), 25 år till West Brom. Målfarlig och utvecklingsbar anfallare i sina bästa år. West Brom behöver förstärka sina offensiva alternativ. Intressant värvning inte minst om Saido Berahino är på väg att lämna klubben. Väl godkänd (+++)

:::

32 matcher i den första omgången av Ligacupen ikväll. Jag brukar ha som rolig nonsenstradition att livetwittra från de första omgångarna av Ligacupen, vilket jag lär fortsätta med ikväll.

:::

Man City pulvriserade West Brom i måndagsmatchen och är det enda engelska topplag som imponerade under premiäromgången. David Silva och Yaya Touré var båda lysande.

:::

De som redan gråter över Premier Leagues höga TV-avtal plockar förmodligen ned hagelbössan från vapenhyllan i och med nyheten att NBC förlängt sitt avtal för rättigheterna i USA med sex år till en summa som uppges ligga i närheten av en miljard dollar.

:::

Verkligen i skymundan så spelas ikväll också Supercupen i Europa mellan Barcelona och Sevilla. Detta i Georgien. Av alla ställen. Inte särskilt bra marknadsfört av UEFA.

Publicerad 2015-08-11 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons