Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tre unga offensiva stjärnor ska bryta Coventrys 45 år långa svit

En minst sagt besvärande statistik för Coventry City är att de inte någon gång under de senaste 45 åren har lyckats sluta bland de sex bästa lagen i någon division de har spelat. Men den här säsongen är Coventry, med Tony Mowbray som manager, stora favoriter att göra slut på den sviten och ta sig upp från League One till The Championship.

Coventry är så här långt ensamma om att ha vunnit samtliga sina tre första matcher i League One. I premiären beesegrades Wigan med 2-0 och i tisdags besegrades Crewe med 3-2, båda på hemmaplan. Men det var för sex dagar sedan som den riktiga styrkemarkeringen kom, borta mot Millwall, en match som Coventry vann med 4-0.

Med i genomsnitt tre gjorda mål per match så är det en naturlig tanke att Coventry har en bra offensiv. Och det är framför allt en både offensiv och ung anfallstrio som har glänst så här långt för Coventry, och inte minst glänste den i segermatchen mot Millwall.

Fem av Coventrys mål har gjorts av Adam Armstrong, en 18-årig oerhört talangfull anfallare som är inlånad från Newcastle. Armstrong gjorde båda målen mot Wigan, gjorde två mål mot Millwall och ett mot Crewe. Hans målsinne är väl utvecklat och han ger prov på ett både snabbt och bra beslutsfattande på planen.

Så bra ser Armstrong ut att vara att han förmodligen hade kunnat göra mycket nytta för Newcastle redan den här säsongen; och han kommer garanterat visa sig nyttig för dem under kommande säsonger. Adam Armstrong ser ut att kunna bli Newcastles bäste anfallare sedan Alan Shearer.

Ändå var förmodligen Ruben Lameira bättre mot Millwall. Den 20-årige portugisiske högeryttern som under sommaren köptes från Tottenham var en ständig plåga för Millwallförsvaret med sina intelligenta löpninngar längs linjen och räder in mot straffområdet. Ingen löpning och ingen passning som Lameiras tog sig för var menlös.

Lameiras ger ett tunt och vekt intryck. Det kan vara det intrycket som har gjort hans framträdanden i engelsk fotboll begränsade. Däremot kunde vi se honom i Allsvenskan och i Åtvidaberg för några månader sedan, där han var på lån under våren. Men Tony Mowbray har sett något annat i Lameiras som nog få hade vågat ge chansen i en tuff liga som League One.

Imponerade gjorde även James Maddison, den 18-årige offensiva mittfältaren och centrala spelfördelaren, inte minst med tanke på att det många gånger var han som var måltavlan för Millwalls tuffa och stundtals brutala spel. Det är genom Maddison som Coventry utövar sitt bollinnehav och med två utsökta passningar såg han till att avgöra matchen till Coventrys fördel.

Maddison är helt och hållet en Coventryprodukt. Han har inte sin utbildning i Tottenham eller Newcastle som Lameiras och Armstrong har, utan en produkt från Coventrys egen akademi. Det gör inte Maddison mindre värdefull. Tvärtom så är det han som är den sammanhållande och viktigaste länken i Coventrys anfallstrio.

Mot Millwall var det tydligt att det var League One-försvarare som spelade mot framtida Premier League-anfallare. Adam Armstrong, Ruben Lameira och James Maddison kommer med all sannolikhet den här säsongen att bryta Coventrys 45 år långa svit utanför de sex bästa lagen. Inom en nära framtid bör vi nog räkna med att få se dem i Premier League.

Med eller utan Coventry.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Pedro (FW), 28 år till Chelsea. Bra värvning av Chelsea som behöver förstärka och bredda sina offensiva alternativ. Pedro är en lagspelare i det ordets rätta bemärkelse, mångsidig och kapabel att spela på flera positioner, och framför allt en spelare van att prestera i stora matcher. Kan visa sig väldigt värdefull. Berömlig (+++++)

Publicerad 2015-08-21 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons